Fudbal: OMLADINAC OPOVO – BORAC SAKULE 2:2

23/07/2014

u SPORT

OMLADINAC OPOVO – BORAC SAKULE 2:2
DSC_0089 DSC_0097 DSC_0098 DSC_0099 DSC_0104Opovo, 23. jul 2014;
U okviru pripremnog perioda uoči predstojeće sezone, u Opovu je odigrana utakmica između domaćeg Omladinca i sakulskog Borca. Međutim, kao što je i do sada bila praksa kada su u pitanju mečevi između klubova naše opštine, i ova utakmica je bila „malo više“ od prijateljskog revijalnog susreta. Koliki je rivalitet između opštinskih klubova govori i podatak da su na ovom prijateljskom susretu tribine bile solidno popunjene.

Kao i što se pretpostavljalo, treneri Šojić i Stojčić iskoristili su priliku da isprobaju što više igrača, tako da je publika imala priliku da vidi nove fudbalere u oba kluba, a posebno u sakulskom Borcu. Stojičić je tokom meča izveo gotovo dve kompletne postave, a za Borac su nastupili i dojučerašnji igrači Omladinca Milić i Luković, dok je u drugom poluvremenu na gol liniji bio Šiđanin.

Za Omladinac danas su nastupili povratnici Aleksandar Marković (Radnički), Bojan Stojić, Stefan Čačija (Borac) i Uroš Milošević (Tempo), kao i novi igrač Slobodan Filipović (Tempo, Glogonj), koji je veoma prijatno iznenadio dobrom igrom. Naravno treba pomenuti i debitante za seniorski tim iz mlađih kategorija, Nikolu Stojića i Marka Bogdanova.

U prvom poluvremenu nismo videli ništa posebno tako da je ovaj deo igre završen bez golova. Sakuljani su bili dominantniji u posedu lopte, imali su znatno više dodavanja, ali bez prave šanse. S druge strane, Opovčani su bili dosta nervozni, kako na terenu tako i na klupi, čvrsti u odbrani ali bez prave ideje u veznom redu i navali.

U nastavku igre sasvim druga slika. Igralo se mnogo čvrće i konkretnije tako da su pala četiri gola. Da li zbog velikog broja novih igrača i brojnih izmena, tek Sakuljani su u drugom poluvremenu bili podređenija ekipa. Opovčani su imali nekoliko izrazitih šansi, dok su Sakuljani obe svoje šanse krunisali golovima. Domaći su došli u vođstvu nakon što je golman Šiđanin skrivio kazneni udarac nad Markovićem, koji je kasnije bio i siguran izvođač sa bele tačke. Samo desetak minuta kasnije Borac je izjednačio preko Hornunga. Nakon prodora sa leve strane usledio je centaršut, a Hornung je najviše skočio pored „zaspalih“ štopera Omladinca i glavom poslao loptu u mrežu.

Opovčani su u ovom periodu imali tri izuzetne prilike ali se golman Šiđanin odličnim intervencijama iskupio za nepotrebno skrivljen jedanaesterac. Jovanov je imao odličan šut iz slobodnog udarca sa nekih dvadesetak metara ali je Šiđanin sjajno reagovao i izbacio loptu u korner. Igor Latovljev je sa samo nekoliko metara poslao mlak šut koji je Šiđanin lako uhvatio, a fantatstično je reagovao i kada se našao oči u oči sa Markovićem i odbranio njegov volej.

Ipak u finišu utakmice Omladinac ipak postiže gol kada mladi Dane Ivić, nakon fantastične dijagonale Filipovića šalje loptu iza leđa Šiđanina. I kada su već svi mislili da će se ovaj meč završiti pobedom domaćina, Radenković koristi nesporazum poslednjeg igrača odbrane Markuca i golmana Čačije i postiže izjednačujući gol, što je i konačan rezultat meča.

U svakom slučaju, zanimljiva utakmica i pored toga što je očigledno da oba tima još uvek nisu u punoj formi. Borbenosti nije nedostajalo, na momente igra je bila i malo preoštra, suđenje pomalo smušeno (što nije krivica privremenog sudije), ali ipak smo odgledali solidan meč, a treneri  dobili malo više uvida u mogućnosti svojih fudbalera.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Zmajevi iz Sefkerina šampioni Evropskog kupa u Mađarskoj

Zmajevi iz Sefkerina šampioni Evropskog kupa u Mađarskoj

SEFKERIN, 25. mart 2024 – Dvorana "Arena" u gradu Mošonmađorovaru u Mađarskoj bila je domaćin Evropskog kupa u sanda fulkontakt borbama 23. i 24. marta, gde su takmičari osam država ukrstili rukavice u konkurenciji po starosnim i težinskim kategorijama. Odličan uspeh...

Fudbal: Petarda u Opovu na startu Opštinske lige

Fudbal: Petarda u Opovu na startu Opštinske lige

Petarda u Opovu na startu Opštinske lige OPOVO, 24. mart 2024 – Ubedljivom pobedom Opovčani su otvorili prolećni deo sezone Opštinske lige Pančevo – Kovin – Kovačica – Opovo. OMLADINAC 1927 (Opovo) – BORAC (Pločica) 5:0 (3:0); Dobro su Opovčani startovali na početku...

AK Spartak: Opovački atletičari održali godišnju Skupštinu

AK Spartak: Opovački atletičari održali godišnju Skupštinu

Opovački atletičari održali godišnju Skupštinu OPOVO, 24. mart 2024 – U velikoj sali Klulturnog centra Opovo,  Atletski klub "Spartak" je održao godišnju Skupštinu kluba. Iznet je izveštaj o radu, finasijski izveštaj i takmičarski izveštaj za 2023. godinu, kao i plan...

najnovije

najčitanije