SRU Soko Sefkerin: ODRŽANA 20. SEOSKA OLIMPIJADA U SEFKERINU

image_pdfimage_print

ODRŽANA 20. SEOSKA OLIMPIJADA U SEFKERINU

Sefkerin 1. novembar 2020;

Sportsko rekreativno udruženje „Soko“ Sefkerin i ove godine organizovalo je seosku olimpijadu, dvadesetu po redu, koja je održana i sprovedena u skladu sa propisanim epidemiološkim merama (snimanje telesne temperature, nošenje zaštitnih maski, dezinfekcija obuće, ruku i pridrzavanje socijalne distance), dok je medicinski radnik Jadranka Ginculj vodila računa o zdravstvenom stanju učesnika takmičenja.

Olimpijadu su posetili zamenica predsednika opštine Opovo Anka Simin Damjanov, pokrajinski poslanik Predrag Ginculj, opštinski većnik za sport Igor Vujić i predsednica mesne zajednice Sefkerin Kristina Krunić, koji su pozdravili učesnike i otvorili manifestaciju.

Pored predstavnika opštine Opovo, olimpijadu je posetio i uveličao član Upravnog odbora Sokolskog saveza Srbije Aleksandar Ristić.

Seoska olimpijada ove godine sprovedena je u tri sportske discipline: šutiranje penala, ubacivanje trojki u koš i pikado, u muškoj i ženskoj kategoriji. Takmičenja su održana u sportskoj sali izdvojenog odeljenja „Sveti Sava“, Osnovne škole „Dositej Obradović“ uz prisustvo direktora osnovne škole Slaviše Miškova.

Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta, doprineli su u značajnoj meri realizaciji projekata SRU „Soko“ projekata i obezbeđivanje neophodnih sredstava za njihovo finansiranje preko Saveza Soko Srbije. Podršku i pomoć u realizaciji ovog projekta pružili su i Opština Opovo i Mesna zajednica Sefkerin.

Za prva tri mesta obezbeđene su medalje, diplome i majice, a za šutiranje penala i ubacivanje trojki plus poklon lopte. (G.R.)