Katolička zajednica u Opovu: PROJEKAT RENOVIRANJA ŽUPNOG DVORA (VIDEO)

29/10/2020

PROJEKAT RENOVIRANJA ŽUPNOG DVORA

Opovo, 28. oktobar 2020;

Zajedno sa svojim saradnicima predsednik opštine Miloš Markov primio je predstavnike lokalne katoličke zajednice Željka Horvata i opovačkog župnika i generalnog vikara Zrenjaninske biskupije Roberta Pašćika, a u radu sastanka je učestvovao i Goran Kaurić kao predstavnik Hrvatskog nacionalnog veća u Srbiji i predsednik Udruge banatskih Hrvata.

Tema sastanka je bila realizacija projekta renoviranja župnog dvora, odnosno crkvenog doma u Opovu i mogućnostima sufinansiranja radova od strane lokalne samouprave.

Kako je župnik Pašćik izjavio, deo sredstava je već obezbeđen ali su potrebna sufinansirajuća sredstva kako bi se projekat završio.

„Već više godina imamo plan da obnovimo župni dvor u Opovu, koji ujedno predstavlja najstariju zgradu u Opovu, i zbog finansijske situacije prvo smo stavili akcenat na obnavljanje crkve jer ipak to je dom božiji i tamo se vernici najviše okupljaju. Nakon završetka radova na crkvi imamo želju da osposobimo jedan deo gde bi se vernici posle službe mogli sastati i gde bi bila kancelarija, a ujedno i vršila veronauka za decu ili raznih susreta koji se organizuju na pastoralnom nivou sa zajednicom. Zbog toga smo se obratili opštini, pošto smo jedan deo sredstava uspeli dobiti iz inostranstva od strane Hrvatske države preko lokalne hrvatske zajednice, tako da za drugi deo sredstava smo se obratili opštini ako bi nam mogla izaći u susret. Dobili smo pozitivan odgovor da će se raspisati uskoro konkurs za crkve i verske zajednice gde možemo aplicirati našu molbu i nadamo se da će to u što skorijem vremenu i biti realizovano, a i sam predsednik opštine nam je obećao njegovu pomoć“, izjavio je Pašćik.  

Predsednik opštine Miloš Markov je izrazio zadovoljstvo multikulturalnošću i verskom tolerancijom koja je tradicionalna u Opovu, poručio da sve verske zajednice imaju projektnu podršku od strane lokalne samouprave, a za objekat župnog dvora rekao da pored značaja za vernike ima i istorijsku vrednost.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Opštinska uprava Opovo: Obeležen Dan žena

Opštinska uprava Opovo: Obeležen Dan žena

OPOVO, 8. mart 2024 - Povodom Međunarodnog dana žena, predsednik opštine Miloš Markov uputio je čestitku svim ženama Opštine Opovo. Kao i prethodnih godina, u maloj sali Kulturnog centra Opovo, Markov je sa svojim saradnicima priredio prijem za radnice Opštinske...

najnovije

najčitanije