Malo groblje u Opovu: VANDALSKI ČIN BEZ PRESEDANA (VIDEO)

28/10/2020

VANDALSKI ČIN BEZ PRESEDANA

Opovo, 28. oktobar 2020;

Vandalizam bez presedana dogodio se na malom groblju u Opovu. Prošle nedelje, za sada nepoznati počinioci, porušili su ili polomili desetak nadgrobnoih spomenika. Kako nezvanično saznajemo istraga je u toku.

Radnici Javnog preduzeća „Mladost“ su na terenu i izvode radove na saniranju nadgrobnih spomenika.

Predsednik opštine Miloš Markov je razgovarao sa oštećenim građanima i kako je izjavio, veoma je rezigniran ovim vandalskim činom i poručio da će insistirati na adekvatnoj reakciji i pojačanoj zaštiti malog groblja kao i načinima da se to sistemski reši na duži period.

„Nalazimo se na malom groblju gde imamo priliku da vidimo da su od strane nepoznatih počinioca porušeni spomenici. U pitanju su uglavnom stari spomenici i radnici JP „Mladost“ pokušavaju da te spomenike vrate u pređašnje stanje, odnosno da poprave koliko je to moguće. Ja sam lično veoma rezigniran zbog ovakve situacije i ovo je nedopustivo da se dešava na našim grobljima, tako da ću apelovati u narednom periodu i sa pozicije predsednika opštine, na sve nadležne institucije i na policijsku upravu da što agilnije rade na rešavanju ovog problema kako se ne bi ponavljali. Mi definitivno nećemo ostaviti ovakvo stanje, preduzećemo sve neophodne mere kako se ovo više ne bi dešavalo. Razmatramo više solucija, ograđivanje malog groblja, uvođenje mogućnosti video nadzora ili angažovanje čuvara ali definitivno nećemo dozvoliti da se ovo ponavlja“, poručio je Markov za Glas Opova.

Nažalost, ovo nije prvi put da se slične stvari događaju na malom groblju u Opovu. Prethodnih godina izveštavali smo o krađi metalnih ograda oko grobnih mesta, a nedavno su skidana i metalna slova sa nadgrobnih spomenika.

Inače, pored saniranja nadgrobnih spomenika radnici komunalnog preduzeća su nasuli prostor ispred malog groblja kako bi se koristio kao parking prostor.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

najnovije

najčitanije