Druga južnobanatska liga 9. kolo: OPOVČANIMA PRIPAO JOŠ JEDAN OPŠTINSKI DERBI

25/10/2020

u SPORT

OPOVČANIMA PRIPAO JOŠ JEDAN OPŠTINSKI DERBI

Opovo, 25. oktobar 2020;

OMLADINAC 1927 (Opovo) – TEMPO (Sefkerin) 2:0 (1:0); U opštinskom derbiju Druge južnobanatske lige Zapad – grupa Sever, Opovčani su bili bolji od sefkerinskog Tempa i u drugoj ovosezonskoj utakmici.

Gotovo 90 minuta vodila se „rovovska“ bitka između dva šesnaestrca. Tvrda utakmica bez izrazitih prilika, osim što su fudbaleri Omladinca jedine dve svoje prave šanse krunisali golovima.

U prvom poluvremenu domaćin je imao više loptu u nogama ali bez prave realizacije. Tek u 35. minutu, nakon nesupele ofsajd zamke Nemanja Jovanov je lucidnim udarcem savladao golmana Tempa Đinovića. U nastavku meča, Sefkerinci su imali posed lopte ali nisu uspeli da stvore ni jednu pravu priliku za postizanje pogotka. Domaćin je drugo poluvreme odigrao na kontra napade i iz jedne takve akcije, na nesebičnu asisteniciju Jovanova, Milan Puškaš je poslao loptu iz neposredne blizine u nebranjenu mrežu za konačnih 2:0.

Šta reći o utakmici. Obe ekipe oprezne, međutim, goste su dva propusta u odbrani skupo koštala. Domaćin bolji na sredini terena, a posebno su se istakla dva bonusa na bekovskim pozicijama Nikola Tomić i Bojan Todorović, koji su odigrali derbi kao da nemaju po 16-17 godina. S druge strane, Sefkerinci kao da nemaju vezni red. Uporno su pokušavali dugim ali nepreciznim pasovima da uposle svoje napadače, što se pokazalo kao potpuno neuspešno. U svakom slučaju, trener Dane Vukosavljević mora nešto radikalno promeniti u ekipi Tempa ako ne želi da njegova ekipa i dalje kao sufiks ima nulu.

OMLADINAC 1927: Šiđanin, Todorović Tomić, Tanasić, Stanišić, Janković, Marković, Gošić (Bogić 88’), Jovanov, Puškaš, Dimitrov (Zina 62’).

TEMPO: Đinović, Jovanov, Dačić (Stajić 46’), Simeon, Jaćimovski, Radojičić, Stanisavljević, Ilkić, Avramović (Forgić 46’), Ćirika, Arsić (Dimitrov 69’).

REZULTATI 9. kola: Mundial – jedinstvo Stević 2:7; Omladinac 1927 – Tempo 2:0; Unirea – Pobeda 7:2; Glogonj – slobodan rim.

TABELA: 1. Jedinstvo Stević (21); 2. Glogonj (17); 3. Mundial (12); 4. Unirea (12); 5. Omladinac 1927 (10); 6. Pobeda (7); 7. Tempo (0).

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Atletika: Kup Srbije u bacačkim disciplinama

Atletika: Kup Srbije u bacačkim disciplinama

Kup Srbije u bacačkim disciplinama OPOVO, 18. april 2024 - Dok su se Spartakovi trkači u Crvenki, takmičili na Prvenstvi Vojvodine u krosu, Spartakovi bacači su 14. aprila u Sremskoj Mitrovici učestvovali na Kupu Srbije u bacačkim disciplinama u kategoriji starijih...

Košarka: Opovački košarkaši šesti na kraju prvenstva

Košarka: Opovački košarkaši šesti na kraju prvenstva

OPOVO, 16. april 2024 – Odigravanjem 22. kola tokom proteklog vikenda, završeno je prvenstvo Druge međuregionalne KSV lige – jug. Sa skorom od 10 pobeda i 10 poraza, košarkaši Opova 99 zauzeli su šestu poziciju. Nešto slabiji uspeh od prošle sezone kada su bili peti...

Fudbal: Radnički bez bodova na domaćem terenu

Fudbal: Radnički bez bodova na domaćem terenu

Radnički bez bodova na domaćem terenu BARANDA, 15. april 2024 – Radnički je nastavio niz loših rezultata i u poslednja tri meča i od mogućih devet bodova osvojio je samo jedan. Ovog puta Baranđani su na domaćem terenu izgubili od Sloge iz Banatskog Novog Sela...

najnovije

najčitanije