Lovačko udruženje: U LOVIŠTA PUŠTENO 390 FAZANA

U LOVIŠTA PUŠTENO 390 FAZANA

Opovo, 16. oktobar 2020;

U organizaciji opštinskog udrženja lovaca sprovedena je nabavka 390 fazana koji su pušteni u lovišta sva četiri lovačka društva u Sakulama, Barandi, Opovu i Sefkerinu. Sredstva za nabavku fazana obezbeđena su preko konkursa za udruženja Opštine Opovo, a akciju puštanja ptica u Sakulama propratio je predsednik opštine Miloš Markov sa svojim saradnikom Žikom Nestorovićem.

Predsednik opštinskog lovačkog udruženja dr Zoran Tasić ističe značaj očuvanja i brige o lovnim staništima i divljači.

„Kao što je je bitno da pratimo zakonsku regulativu iz oblasti lovstva, tako je veoma je važno da čuvamo i obnavljamo lovišta i lovnu divljač. Ovo je praksa koju redovno praktikujemo, a ove godine smo nabavili izuzetno kvalitetne fazane, tako da očekujemo i njihovu reprodukciju. Članovi našeg udruženja vole lov na fazana, koji je izuzetno atraktivan i u narednom periodu planiramo da povećamo broj pušetnih jedinki“ izjavio je Tasić za Glas Opova.

Predsednik opštine Miloš Markov, izrazio je zadovoljstvo organizacijom i radom lovačkog udruženja, koje pored lovstva, kao primarne delatnosti, učestvuje u nizu humanitarnih, društvenih i zaštitarskih akcija na teritoriji naše opštine.