1

Turnir veterana: VETERANI OMLADINCA NAJBOLJI

VETERANI OMLADINCA NAJBOLJI
20.07.1993. Baranda
Može se slobodno reći da je uspešno završen još jedan turnir veterana opštine Opovo. I ako je bilo teško vreme za igru i nije bilo puno navijača to nije sprečilo veterane sva četiri mesta opštine Opovo da odigraju dobar i zanimljiv fudbal. Viđeno je dosta lepih poteza, odlične odbrane golmana i čak dve utakmice su završene posle penala.

U prvom meču između veterana iz Opova i Sefkerina pobedu je odneo, mora se nagovestiti, podmlađen tim veterana iz Opova. Prikazana je dobra igra oba tima ali kada su igrači tima Sefkerina izgubili dah Opovčani su to iskoristili i došli do pobede koja ih vodi u finale.

U narednom meču snage su odmerili sada već čuveni rivali, veterani Sakula i Barande. Utakmica  veoma zanimljiva puna borbe i dobrih poteza koja je svoju završnicu dočekala posle penala. Skoncentrisaniji su bili veterani Barande koji su penal seriju završili sa svim pogodcima dok im je na putu u finale pomogla prečka koja se isprečila Sakuljanima koji su morali da se zadovolje igranjem utakmice za treće mesto.

Utakmica za treće mesto takođe je završena posle penala. Ovoga puta okvir gola tj. stativa pomogla je Sakuljanima da izađu kao pobednici iz penal serije. Ovom pobedom Sakuljani su zauzeli treće mesto dok su veterani Sefkerina završili kao poslednje plasirana ekipa.

Ostala je još samo utakmica veterana Barande i Opova u finalu turnira. Zaista utakmica vredna finala. Pomalo umorni Baranđani su uspeli da se nose dobro sa izdržljivom i delovalo je svežom ekipom Opova. Prvi su i postigli gol posle dobro izvedenog slobodnog udarca i očajne reakcije igrača Opovačke ekipe u odbrani. Međutim nedugo potom usledio je gol za izjednačenje. Potom su igrači Opova ”ubacili u petu” i lako su ”spakovali” dva gola u mrežu Baranđana. Nisu imali snage igrači baranđanskih veterana za više i možda preokret.

Na kraju u popularnom trećem poluvremenu Opovčani su slavili osvajanje turnira, a svi skupa još jedan uspešno završen turnir.