Streljaštvo finale liga LS Srbije: STEVAN TAKAČ PRVAK SRBIJE, OPOVČANI ČETVRTI

image_pdfimage_print

STEVAN TAKAČ PRVAK SRBIJE, OPOVČANI ČETVRTI

Opovo, 12. oktobar 2020;

Na strelištu Kovilovo, 11. oktobra održana je finalna utakmica liga LS Srbije u gađanju glinenih golubova. Prijavljeno je ukupno 24 ekipe ili oko 150 strelaca pojedinaca iz cele Srbije. Zbog velikog broja učesnika, takmicenje je trajalo do kasnih popodnevnih časova. Ujutro je jaka magla odložila predviđeni početak.

Voljom žreba dva najstarija strelca LU Opovo su morali da probijaju maglu hicima u prvoj grupi. Naravno, to se odrazilo i na rezultate, tako da su Opovčani pri kraju dana morali da raspucavaju sa ekipom Barice za treće mesto. Tu se pucalo na dodatnih pet golubova po strelcu, po sistemu metak golub. Ekipa Barica je pogodila pogodivši devet, a Opova osam golubova (Takač 4, Mirkov 3 i Šotra 1 goluba).

Stevan Takač je u plej-ofu pobedio na dodatnih 25 golubova, metak-golub i postao prvak Srbije. Inače ,Takač je reprezentativac Srbije i na međunarodnim utakmicama postiže odlične rezultate.

Treba istaći rezultate klubova iz Južnobanatske lige na finalu Srbije. Barice su treće, Opovo četvrto, i Titel peti. U kategoriji veterana Ostojin Cveta Ostijin je osvojio drugo mesto.  “Do proleća povremeni treninzi, kad vreme to dozvoli i ko ima sredstava, pa onda nova takmicenja” poručio je Blagoje Mirkov iz LU Opovo