Opštinska narodna biblioteka Opovo: SAKULSKI OGRANAK BIBLIOTEKE DOBIO NOVE PROSTORIJE

08/10/2020

SAKULSKI OGRANAK BIBLIOTEKE DOBIO NOVE PROSTORIJE

Sakule, 8. oktobar 2020;

Konačno, sakulski ogranak Opštinske narodne biblioteke Opovo dobio je sopstvene prostorije. Sakulska biblioteka godinama se nalazila u zgradi osnovne škole što je delimično otežavalo korisnicima da preko cele godine uzimaju knjige jer je biblioteka mogla da radi samo kad radi i škola. Takođe, prostorije biblioteke su se nalazile na spratu što nije bilo funkcionalno jer je intencija da se biblioteke nalaze u prizemlju.

Sa renoviranjem objekta zdravstvene ambulante i premeštanjem apoteke u nove prostorije, ukazala se prilika da se biblioteka preseli u prostor stare apoteke.

„Razumevanjem lokalne samouprave i sakulske mesne zajednice konačno smo rešili pitanje prostorija biblioteke u Sakulama, koja će od sada imati funkcionalne prostorije i radno vreme“, izjavila je direktorka Opštinske narodne biblioteke Katarina Nikolić Ralić.

Zajedno sa svojim saradnicima iz kabineta, opštinskim većnicima i članovima Saveta mesne zajednice Sakule, predsednik opštine Miloš Markov obišao je nove prostorije koje su u režimu preseljavanja. Tom prilikom Markov je izrazio zadovoljstvo što je i ovaj problem rešen na zadovoljstvo klulturnih radnika i svih ljubitelja knjige i čitanja u Sakulama.

Opštinska narodna biblioteka Opovo se zahvaljuje radnicima JP „Mladost“ Opovo koji su pomogli u preseljenju knjiga i polica.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije