Dom zdravlja Opovo: DOPREMLJEN APARAT ZA CENTRALNU STERILIZACIJU (VIDEO)

07/10/2020

DOPREMLJEN APARAT ZA CENTRALNU STERILIZACIJU

Opovo, 6. oktobar 2020;

Preko konkursa Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo u Dom zdravlja Opovo dopremljen je aparat za centralnu sterilizaciju. Veliki događaj za opovačku zdravstvenu ustanovu koja je u poslednjih godinu dana značajno tehnički modernizovana.

Direktorka Doma zdravlja Opovo dr Sofija Popović istakla je važnost i benefite novog aparata za centralnu sterilizaciju koje će zdrvastvena ustanova imati u budućnosti.

„Ovo je još jedan dobar vid saradnje sa Pokrajinskim sekretarijatom za zdravstvo i lokalnom samoupravom. Pokrajinski sekretarijat zajedno sa lokalnim samoupravama oprema domove zdravlja i mi kao najmanja jedinica smo u prošloj godini ostvarili puno toga: jedan sanitet, ultrazvuk, aparat za digitalizaciju rendgena, a poslednji aparat je aparat za centralnu sterilizaciju čija je vrednost oko 3 miliona dinara sa pdv-om. Benefit ovog aparata je kao i u svim drugim velikim ustanovama jednostavnost rada, velika ušteda i modernizacija. Do sada se streilizacija u Domu zdravlja obavljala u posebnim jedinicama, od danas će to biti na jednom mestu, znači savremen i opremljen dom zdravlja i to je obo što je u ovom trenutku jedan veliki benefit ukoliko ostajemo u sistemo zdravstvene zaštite kao primarna zdravstvena jedinica potpuno opremljena i spremna za nove izazove kakve smo imali prilike da vidimo i za vreme kovida“, izjavila je Popović.

Dopremanje i instaliranje novog medicinskog aparata bio je povod posete predsednika opštine Miloša Markova i opštinskog većnika Gorana Divljačkog. Markov je prilikom obilaska ustanove izjavio za Glas Opova da i pored problema koji postoje sa dugovanjima, Dom zdravlja Opovo dobro funkcioniše u primarnoj zdravstvenoj zaštiti i specijalističkim službama koje obavlja, a što je vrlo bitno, nastavljena je praksa tehničke modernizacije.

„Veliko mi je zadovoljstvo što sam danas ovde u Domu zdravlja, dobili smo još jedan aparat tako da je unapređen inventar Doma zdravlja za jedan sterilizator, koji je obezbeđen sredstvima Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo kroz konkurs. Uprkos dugovanjima i izazovima sa kojima se suočavamo kao Dom zdravlja i kao lokalna samouprava, nasrtavljamo da ulažemo u Dom zdravlja, borimo se da dobijemo što modernije uređaje i na taj način pružimo što više usluga našim građanima, da imamo što više stručnog kadra i da na najkvalitetniji mogući način u sklopu naših mogućnosti, budemo servis građana u najbitnijem segmentu, a to je zdravstvo, kako ne bi morali ići za Pančevo ili Beograd“, rekao je Markov.  

 

Na pitanje dokle se stiglo sa najavljenom rekonstrukcijom zgrade Doma zdravlja Opovo, Markov je rekao da su sredstva za projekat obezbeđena ali da se zbog vanredne situacije usled pandemije koronavirusa, procedura raspisivanja javne nabavke i izbora izvođača radova prolongirala, tako da se realizacija projekta očekuje naredne godine.

„Jedna od prvih stvari za koju sam se zainteresovao kada sam došao na poziciju predsednika opštine jeste šta se dešava sa rekonstrukcijom Doma zdravlja koja je bila najavljena. Moram da kažem da su zbog ovogodišnje situacije sa pandemijom pomereni rokovi za realizaciju, međutim sredstva su odobrena, a ono što možemo da očekujemo jeste da iduće godine sprovedemo proceduru javne nabavke i nakon toga završavanje svih „papiroloških“ predradnji kako bi mogli ući u investiciju i sprovesti najavljenu rekonstrukciju Doma zdravlja u interesu svih građana“, poručio je predsednik opštine.

Centralni sterilizator je osnova za svaku zdravstvenu ustanuvu i ovaj aparat će značajno povećati funkcionalnost i efikasnost Doma zdravlja Opovo.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije