Zaštitne maske u autobusima: KO KONTROLIŠE DA LI SE MASKE NOSE?

06/10/2020

KO KONTROLIŠE DA LI SE MASKE NOSE?

Opovo, 6. oktobar 2020;

Naša čitateljka J.M. nam se obratila uz konstataciju da u autobusu Laste, kojim svakog dana putuje u Beograd na posao, određen broj putnika (gotovo uvek istih) ne nosi zaštine maske i postavlja pitanje ko je zadužen za kontrolu.

Kako je u pitanju zatvoren prostor sa većom frekvencijom ljudi, odlukom Kriznog štaba Vlade Republike Srbije, kao i lokalnih gradskih i opštinskih štabova za vanredne situacije, propisana je mera obaveznog nošenja maske u autobuskom prevozu.

Pošto se veći deo deonice linije Laste nalazi na teritoriji Grada Beograda prenosimo vam propisanu praksu gradskog Sekretarijata za javni prevoz.

Vozači u obavezi da kontrolišu ulazak putnika bez maski u vozila, kao i da su prednja vrata određena za ulazak putnika u autobuse.

Ukoliko putnik u vozilo uđe bez maske vozno osoblje je u obavezi da putnika upozori da ga napusti. U situaciji u kojoj bi putnik bez maske odbio da napusti vozilo, vozač je dužan da kontaktira dispečera u upravljačkom centru Sekretarijata za javni prevoz, koji će o tome obavestiti najbližu patrolu koja vrši kontrolu.

Odluka o zabranjenom ulasku putnika u vozila bez zaštitne maske na snazi je od 6. jula ove godine, a za nepoštovanje ove odluke predviđena je kazna od 5.000 dinara. Sprovođenje odluke kontroliše Sanitarna inspekcija Ministarstva zdravlja Srbije uz asistenciju Komunalne milicije.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku OPOVO, 19. april 2024 – Naša sugrađanka Slavica Karajović donirala je Opštinskoj narodnoj biblioteci Opovo 45 novih knjiga (15 naslova). Prilikom uručivanja knjiga, direktorka biblioteke Katarina Nikolić Ralić se zahvalila...

najnovije

najčitanije