Recepti kuhinje hotela Stari Banat: JESENJE LAGANE SARMICE

01/10/2020

u OGLASI

JESENJE LAGANE SARMICE

Opovo, 1. oktobar 2020;

Priprema: pileće meso odvojiti od ostatka kožica i samleti na sitno. Praziluk iseći na sitno, dodati u tiganj sa maslacom i piletinom, dinstati 5 minuta na umerenoj toploti, začiniti po ukusu. Papriku šilju ispeći,  oljuštiti, procediti dobro. Pripremljenu papriku puniti smesom od mesa kojoj smo dodali pirinač i jaje, uvijati u vidu sarme. Pripremiti bešamel i preliti pripremljenu paprika. Papriku zapeći 10 minuta na 220 stepeni. Pripremiti pire. Papriku servirati tako što prvo serviramo pire, pa na njega položimo papriku i odozgo neposredno pre serviranja dekorišemo kuglom kajmaka.

JESENJE LAGANE SARMICE

Namirnice:

300g pilećeg file,

200g batka bez kožice,

100g praziluka,

100g kuvanog pirinča,

1 jaje,

500g očišćene paprika,

Za bešamel:

100g maslaca,

1dl mleka,

100g brašna,

Za pire:

500g krompira, 

20g maslaca,

1dl mleka, 

so, 

100g kajmaka,

svežeg peršunovog lišća. 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

CVEĆARA I DAROTEKA „FENSI NENSI“ ULEPŠAVA VAŠE PROSLAVE

CVEĆARA I DAROTEKA „FENSI NENSI“ ULEPŠAVA VAŠE PROSLAVE

Cvećara i daroteka FENSI NENSI vaše proslave može učiniti još lepšim. Radimo dekoraciju prostora cvećem, balonima, specijalnim efektima, vatromet i suvi led (dim). Za odlazak na proslave naša radnja je pravo mesto da izaberete poklon. Velika ponuda klasičnog i...

najnovije

najčitanije