Korak dalje u socijalnoj inkluziji Roma u opštini Opovo: ODRŽAN DRUGI OKRUGLI STO, TEMA ZAPOŠLJAVANJE RANJIVIH GRUPA

29/09/2020

ODRŽAN DRUGI OKRUGLI STO, TEMA ZAPOŠLJAVANJE RANJIVIH GRUPA

Opovo, 29.09.2020
U okviru projekta „Korak dalje u socijalnoj inkluziji Roma u opštini Opovo“, koji finansira Evropska unija a sprovodi opština Opovo u partnerstvu sa udruženjima „Siguran život“ i „Incijative mladih Opova“ (IMO), 28.09.2020. održan je drugi okrugli sto za poslodavce na temu zapošljavanja ranjivih grupa, posebno projektne ciljne grupe, romske populacije.

Prisutnima se prvo obratio predsednik opštine Opovo, Miloš Markov, koji je rekao da će lokalna samouprava nastaviti da podstiče ovakav tip projekata i ubuduće, a da će fokus u narednim projektima biti i na ostalim kategorijama ranjivih grupa. Dosadašnje rezultate projekta, koji se završava 03.11.2020, predstavila je menadžerka projekta, Ivana Obradović, ispred partnerske organizacije „Siguran život“.

Suvlasnik fabrike „Piramida eksperta“, socijalnog partnera projekta, Zoran Stoimenov, izneo je iskustva u radu na projektu kao i izazove i prednosti na koje su nailazili prilikom zapošljavanja osoba iz ciljne grupe projekta. Među učesnicima su, pored predstavnika kompanija i preduzetnika, bili i predstavnici Nacionalne službe za zapošljavanje, Centra za socijalni rad, JLS, Doma zdravlja i dr.

Projekat je odobren u okviru programa IPA 2016 “EU podrška inkluziji Roma – Osnaživanje lokalnih zajednica za inkluziju Roma” koji finansira Evropska unija, a sprovodi Stalna konferencija gradova i opština (SKGO).

pročitajte još i

Ružić: Biće povećan broj pedagoga i psihologa u školama

Ružić: Biće povećan broj pedagoga i psihologa u školama

Ružić: Biće povećan broj pedagoga i psihologa u školama Beograd, 8. Decembar 2022  (Tanjug) - Ministar prosvete Branko Ružić izjavio je da će Radna grupa tog ministarstva 20. decembra izaći sa konkretnim predlozima za borbu protiv nasilja u školama, a da je, za sada,...

OŠ „Dositej Obradović“: Festival nauke u školi

OŠ „Dositej Obradović“: Festival nauke u školi

Festival nauke u školi Opovo, 5. decembar 2022 Po drugi put za redom u školi u Opovu održava se mini festival nauke.  Učenici i nastavnici iz hemije, matematike, istorije, geografije, engleskog i ruskog, muzičkog i tehničkog obrazovanja na posebnim štandovima su pred...

najnovije

najčitanije