Korak dalje u socijalnoj inkluziji Roma u opštini Opovo: ODRŽAN DRUGI OKRUGLI STO, TEMA ZAPOŠLJAVANJE RANJIVIH GRUPA

29/09/2020

ODRŽAN DRUGI OKRUGLI STO, TEMA ZAPOŠLJAVANJE RANJIVIH GRUPA

Opovo, 29.09.2020
U okviru projekta „Korak dalje u socijalnoj inkluziji Roma u opštini Opovo“, koji finansira Evropska unija a sprovodi opština Opovo u partnerstvu sa udruženjima „Siguran život“ i „Incijative mladih Opova“ (IMO), 28.09.2020. održan je drugi okrugli sto za poslodavce na temu zapošljavanja ranjivih grupa, posebno projektne ciljne grupe, romske populacije.

Prisutnima se prvo obratio predsednik opštine Opovo, Miloš Markov, koji je rekao da će lokalna samouprava nastaviti da podstiče ovakav tip projekata i ubuduće, a da će fokus u narednim projektima biti i na ostalim kategorijama ranjivih grupa. Dosadašnje rezultate projekta, koji se završava 03.11.2020, predstavila je menadžerka projekta, Ivana Obradović, ispred partnerske organizacije „Siguran život“.

Suvlasnik fabrike „Piramida eksperta“, socijalnog partnera projekta, Zoran Stoimenov, izneo je iskustva u radu na projektu kao i izazove i prednosti na koje su nailazili prilikom zapošljavanja osoba iz ciljne grupe projekta. Među učesnicima su, pored predstavnika kompanija i preduzetnika, bili i predstavnici Nacionalne službe za zapošljavanje, Centra za socijalni rad, JLS, Doma zdravlja i dr.

Projekat je odobren u okviru programa IPA 2016 “EU podrška inkluziji Roma – Osnaživanje lokalnih zajednica za inkluziju Roma” koji finansira Evropska unija, a sprovodi Stalna konferencija gradova i opština (SKGO).

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Poziv učesnicima ratova za prijavu u udruženje

Poziv učesnicima ratova za prijavu u udruženje

OPOVO,14. jun 2024 Udruženje boraca ratova 91 – 99 „Banat“ iz Opova poziva sve učesnike ratova da podnesu zahtev za konačni status u opštini Opovo gde je od dokumentacije potrebna lična karta i vojna knjižica. Sticanjem ovog statusa dobijaju se određene beneficije,...

Poziv za učešće na Festivalu mentalnog zdravlja 2024.

Poziv za učešće na Festivalu mentalnog zdravlja 2024.

PANČEVO, 10. jun 2024 - Zavod za javno zdravlje Pančevo i Udruženje „Pneuma“ Kreativni kolektiv pozivaju zainteresovane ustanove, nevladine organizacije, udruženja i pojedince da se pridruže u kreiranju programa i organizovanju događaja u okviru Festivala mentalnog...

najnovije

najčitanije