Život je muzika: ODLIČAN KONCERT SA TRI BISA (VIDEO)

27/09/2020

ODLIČAN KONCERT SA TRI BISA

Opovo, 27. septembar 2020;

Nakon dužeg vremena i pauze zbog pandemije na pozornici Kulturnog centra Opovo jedna scensko – muzička predstava. Treću godinu za redom Kulturni centar Opovo realizuje projekat „Život je muzika“ koji se finansiran preko konkursa Pokrajinskog sekretarijata za kulturu.

Poštujući sve mere organizator je u opticaj pustio ograničen broj ulaznica kako bi se u sali održavala socijalna distanca. Međutim, to nije poremetilo koncert jer su i izvođači i publika bili u savršenoj interakciji.

Na koncertu su nastupile Aleksandra Stamenković (sopran), Ivana Živadinović (mecosopran), Nevena Živković (pijanista i korepetitor) i Tijana Vaščić (violončelista). Izvođači izvanredni, publika raspoložena, tako da je koncert završen sa tri bisa.

Repertoar standardan za koncerte ovakvog tipa, poznate operske arije, napolitanske kancone, klasici filmske muzike, a ovog puta publika je imala priliku da se upozna sa španskim operetama, preciznije „zaruzelom“. U pitanju je deo popularne muzičke kulture u svim zemljama španskog govornog područja i spada u tradicionalni muzički žanr koji se često poredi sa bečkim operetama Johana Štrausa.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Čitalački klub ONB Opovo: Veče poezije i „Godine vrana“

Čitalački klub ONB Opovo: Veče poezije i „Godine vrana“

Veče poezije i „Godine vrana“ OPOVO, 23. april 2024 - Na sastanku čitalačkog kluba, sinoć je bila posebno lepa atmofera. Učesnice su recitovale poeziju i uživale slušajući. Čulo se mnogo lepih pesama, podsetilo na neke koje smo voleli i veče je pokrenulo nežna...

najnovije

najčitanije