Recepti kuhinje Hotela Stari Banat: TALJATELE U SOSU OD TARTUFA SA PRŠUTOM

image_pdfimage_print

TALJATELE U SOSU OD TARTUFA SA PRŠUTOM

Opovo, 17. septembar 2020;

U zagrejan tiganj dodati predhodno pripremljene tartufe i malo pršute. Kada pršuta dobije zlatnu boju, dodati pavlaku za kuvanje i sjediniti sve zajedno. Nakon par minuta dodati začine i parmezan po okusu. Pršutu iseći na listiće i propržiti da dobije zlatnu boju. U tanjiru servirati taljatele i preko njih staviti pršutu koju smo propržili, čeri paradajz i predhodno opranu rukolu. Sve zajedno posuti sa parmezanom po želji i ukusu. Jelo servirati toplo uz ohladjeno belo vino Zvonko Bogdan PINOT BLANC.

Potrebne namirnice za dve osobe:

100g njeguške pršute

200g taljatela

4 kašike tartufa (rendanih)

100ml pavlake za kuvanje

50g parmezana

so

biber

rukola

čeri paradajz

Napomena: OBAVEZNO DOBRO RASPOLOŽENJE!