Nedelja dečjeg ruskog filma: OTVOREN FESTIVAL BAJKE DETINJSTVA (VIDEO)

15/09/2020

OTVOREN FESTIVAL BAJKE DETINJSTVA

Opovo, 15. septembar 2020;

Drugu godinu za redom u Opovu se održava festival Nedelja ruskog dečjeg filma „Bajke detinjstva“. Na svečanosti u velikoj sali Kulturnog centra Opovo prisutvovali su predstavnici Opštine Opovo, Ambasade Ruske Federacije, Ruskog doma u Beogradu, Srpskog odeljenja Međunarodnog fonda jedinstva pravoslavnih naroda, Koordinacionog saveta ruskih sunarodnika u Srbiji i Nacionalnog saveta ruske nacionalne manjine, dok se video snimkom prisutnima ispred Saveza kinematografa Rusije obratio direktor „Filmske nedelje“ Filip Kudrjašov.

Goste je pozdravila direktorka Kulturnog centra Opovo Katarina Nikolić Ralić, koja je istakla značaj multikulturalnosti i projekata na upoznavanju različitih kultura.

Manifestaciju su otvorili predsednica Udruženja sunarodnika i prijatelja Rusije „Srbija u srcu – Rusija u duši“ Opovo Žanna Knežević, koja je predstavila program festivala i zahvalila se svima koji su učestvovali u podršci organizacije.

Ataše za nauku i kulturu Ambasade Ruske Federacije Denis Igorevič Kruglov ističe da je ovaj događaj jedan od najvažnijih kulturnih projekata njihove ambasade u Srbiji.

„Naša ambasada redovno podržava ovaj događaj, ranije u beogradu, sada u Opovu, uvek na ozbiljan način uz prisustvo ambasadora ili nekog od predstavnika ambasade. Ova godina nije obična jer imamo pandemiju koronavirusa, međutim nastavljamo sa manifestacijom u nešto izmenjenim uslovima i važno je da imamo kontinuitet. Bajke detinjstva je događaj koji je godinama prisutan u vašoj zemlji i to je jedan od naših najvažnijih kulturnih projekata u Srbiji“, izjavio je Kruglov.

U zabavnom delu programa nastupile su sestre Katja, Asja i Lara Bogdanović iz ansambla „Romaška“ uz pratnju Davida Kneževića na gitari.

Festival koji će trajati od 15. do 18. septembra, projektnim finansiranjem podržala je Opština Opovo. Pored projekcija ruskih dečijih i animiranih filmova u okviru festivala organizovana je likovna izložba „Rusko cveće“ (Galerija „Jovan Popović“), likovni konkurs i radionica „Stvaramo sami animirani film“ na temu „Upoznavanje sa ruskim tradicijama i narodnim običajima“ (mala sala Kulturnog centra Opovo). 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku OPOVO, 19. april 2024 – Naša sugrađanka Slavica Karajović donirala je Opštinskoj narodnoj biblioteci Opovo 45 novih knjiga (15 naslova). Prilikom uručivanja knjiga, direktorka biblioteke Katarina Nikolić Ralić se zahvalila...

najnovije

najčitanije