Galerija „Jovan Popović“ Opovo: IZLOŽBA „RUSKO CVEĆE“

IZLOŽBA „RUSKO CVEĆE“

Opovo, 15. septembar 2020;

U organizaciji Udruženja sunarodnika i prijatelja Rusije „Srbija u srcu – Rusija u duši“, a pod pokroviteljstvom Opštine Opovo, u okviru projekta Nedelja ruskog dečjeg filma „Bajke detinjstva“ otvorena je izložba dečijih crteža „Rusko cveće“.

Na postavci izložbe je predstavljeno preko 20 radova učenika likovnih škola iz različitih regiona Ruske Federacije u dobi od 6 do 16 godina, koje su odabrali iskusni nastavnici i likovni kritičari. Crteži su nastali u različitim žanrovima i tehnikama, pokazuju visoku veštinu i kreativnost autora.

Posetioci izložbe imaće priliku da procene kreativni potencijal darovite dece – dobitnika diploma i redovnih učesnika takmičenja u likovnoj umetnosti, njihovo interesovanje za svoju zemlju i njihovu sposobnost da to prikažu kroz prizmu sopstvene vizije.

Međunarodni kulturni festival „Rusko cveće“ stvoren je 2013. godine da bi razvio i ojačao međunarodnu saradnju Rusije na polju umetnosti i obrazovanja. Tokom godina, izložba dečijih crteža „Rusko cveće“ predstavljena je u Pragu, Beču, Milanu, Minhenu, Helsinkiju, Bratislavi, Atini i drugim većim kulturnim centrima. Za održavanje u Opovu, оvu izložbu je predostavio Ruski dom u Beogradu.

Izložba je otvorena do 30. septembra.