Bajke detinjstva: U UTORAK IZLOŽBA, OTVARANJE MANIFESTACIJE I PROJEKCIJA FILMA

image_pdfimage_print

U UTORAK IZLOŽBA, OTVARANJE MANIFESTACIJE I PROJEKCIJA FILMA

Opovo, 14. septembar 2020;

U organizaciji Udruženje sunarodnika i prijatelja „Rusije – Srbija u srcu, Rusija u duši“ od 15. do 18. septembra održaće se manifestacija „Nedelja ruskog dečjeg filma – Bajke detinjstva“.

U utorak, 15 septembra na programu je otvaranje izložbe dečijih crteža sa međunarodnog konkursa „Rusko cveće“ u Galeriji „Jovan Popović“ (11:00 – 12:00h). Nakon izložbe u velikoj sali Kulturnog centra Opovo u 12:00 časova je previđeno svečano otvaranje manifestacije i projekcija filma „Cvetić sa sedam boja“.

Ulaz je slobodan, a predstave se organizuju uz poštovanje svih mera predostrožnosti (obavezno je nošenje maski) i propisanog rastojanja (razmaka između sedišta) uz primenu dezinfekcionog sredstva na ulazu.

CVETIĆ SA SEDAM BOJA: Režiser Jelizaveta Trusević, autor scenarija Dmitrij Poliščuk, Jelizaveta Trusević, producent Svetlana Kučmajeva, Sergej Zernov, Aleksandra Voronkova.                 

Prva ljubav dolazi u trenutku kada je sasvim ne očekuješ. Pojavljuje se iznenada, a osećanja su toliko jaka da ih je gotovo nemoguće kontrolisati. S tim se mora suočiti glavni junak filma „Cvetić sa sedam boja“  U zapletu filma je najobičniji učenik šestog razreda, koji se praktično ne rarazlikuje od svojih vršnjaka: redovno ide u školu,  uvek na vreme radi domaće zadatke i voli da izlazi sa prijateljima. Čini se da ne postoji ništa što bi moglo da mu promeni život. Ali njegovo mišljenje se menja nakon što se u njegovom razredu pojavljuje nova devojčica…

Uzrast auditorijuma: za gledaoce starije od 6 godina.