Prva južnobanatska liga 5. kolo: BLEDO IZDANJE RADNIČKOG, TRI BODA ODLAZE U JABUKU

13/09/2020

u SPORT

BLEDO IZDANJE RADNIČKOG, TRI BODA ODLAZE U JABUKU

Baranda, 13. septembar 2020;

RADNIČKI (Baranda) – JUGOSLAVIJA (Jabuka) 0:1 (0:0); Da igraju po sistemu toplo – hladno navijači Radničkog su se u poslednje dve sezone sigurno navikli. Nakon dobrog meča u Pavlišu jedno skromno izdanje Baranđana na domaćem terenu.

Gosti su već na početku meča pogodili prečku, mada u pitanju je bio gornji deo grede, a ponovo su zapretili polovinom poluvremena iz slobodnog udarca kada je lepom paradom uhvatio „živu loptu golman Vladan Babin, koji je svakako bio najsvetlija tačka u sivom timu Radničkog. Ovaj mladi i talentovani golman iz Barande veliki je potencijal kluba.  

Poslednjih 15-20 minuta prvog poluvremena pripalo je fudbalerima Radničkog. Imali su više loptu u nogama i stvorili nekoliko prilika i poluprilika. Vilaret je uputio šut pored same stative, Cukić je snažno šutirao sa oko petnaestak metara ali pravo u golmana, a isti igrač je imao priliku da glavom pošalje loptu u mrežu ali je centaršut bio malo jači i oštriji tako da je uspeo samo da okrzne loptu. I gosti su do kraja poluvremena uspeli još jednom da opasno priprete golu Radničkog kada je iz jednog brzog kontra napada golman Babin bio prinuđen da istrčava i odličnom intervencijom sačuva svoju mrežu.

Ipak, u 48. minutu Babin je morao da kapitulira. Nemanja Nedović je oštro i precizno iskosa uputio šut po zemlji u suprotan ugao golmana Radničkog i lopta je završila u mreži. Do kraja meča Radnički je imao inicijativu ali bez prave realizacije. Najbolje šanse su imali Vitorović koji je iskosa uputio snažan udarac sa šest – sedam metara, ali je golman Jugoslavije bio dobro postavljen i odbio loptu u korner. Nakon upotrebljivog centaršuta Stojkovića i gužve u šesnaestercu loptu je snažno zahvatio centralni bek Žarko Grbović, ali je lopta otišla, baš bekovski, visoko iznad gola. Bilo je još nekoliko izglednih napada ali su se svi završavali ili nepreciznim pasom ili su odbrambeni igrači Jugoslavije blokirali udarce. U samom finišu meča, još jedna velika prilika za goste iz kontra napada ali je i ovog puta požtrvovani Babin uspeo da uđe u šut napadaču gostujućeg tima. Na kraju 1:0 za fudbalere Jugoslavije, koji zasluženo nose tri boda u Jabuku.

RADNIČKI: Babin, Lazin, Vitorović, Jovanović, Avramović, Grbović, Petrov (Trifunović 53’), Stojković, Milovanov (Šušnjar 67’), Vilaret, Cukić.

JUGOSLAVIJA: Simjanović, Z.Stajić (Dukovski 75’), Janačković, Kostić, Josimovski (Ćalić 65’), Stojanovski (Okuka 81’), Nedić, Koleski, Makarun, Mladenović, A.Stajić.

Žuti kartoni: Lazin (Radnički), Stojanovski (Jugoslavija)

REZULTATI 5. kola: Radnički – Jugoslavija 0:1; Strela – Crvena Zvezda 2:3; Dolina – Hajdučica 3:1; Budućnost – Partizan (U) 3:1; BAK – Banat 1:0; Stari Tamiš – Spartak 1911 0:3; Sloga – Partizan (G) 0:1; Potporanj – Polet 0:0.

TABELA: 1. Budućnost (13); 2. Partizan (G) (11); 3. Crvena Zvezda (11); 4. BAK (10); 5. Dolina (7); 6. Jugoslavija (7); 7. Potporanj (7); 8. Strela (7); 9. Partizan (U) (7); 10. Stari Tamiš (7); 11. Sloga (5); 12. RADNIČKI (5); 13. Spartak 1911 (4); 14. Polet (4); 15. Banat (3); 16. Hajdučica (2).

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Školski sport: Opštinsko takmičenje u atletici

Školski sport: Opštinsko takmičenje u atletici

Opštinsko takmičenje u atletici OPOVO, 23. april 2024 - Na sportskom centru u Opovu, održano je 15. aprila Opštinsko prvenstvo u atletici, za učenike od 5 do 8 razreda. Učenici su se nadmetali u sledećim disciplinama: 60m, 100m, 300m, skok uvis, skok udalj i bacanje...

Fudbal: Veliki fudbalski derbi pripao Sakuljanima

Fudbal: Veliki fudbalski derbi pripao Sakuljanima

SAKULE, 21. april 2024 – Veliki derb Druge južnobanatske lige – zapad i i velika fudbalska predstava koju su upotpunili navijači oba kluba na prepunim tribinama stadiona Sveti Nikola u Sakulama. Derbi koji verovatno odlučuje šampiona, ali treba sačekati poslednje kolo...

Nova goleada u Opovu, raspoloženi strelci Omladinca

Nova goleada u Opovu, raspoloženi strelci Omladinca

OPOVO, 21. april 2024 – Fudbaleri opovačkog Omladinca priredili su još jednu goleadu za svoje navijače. U 15. kolu Opštinske lige Pančevo – Kovin – Kovačica – Opovo, Omladinac je više nego ubedljivo savladao Jedinstvo iz Dubovca. OMLADINAC 1927 (Opovo) – JEDINSTVO...

najnovije

najčitanije