Pokrajinski sekretarijat za kulturu: REALIZOVAN PROJEKAT NABAVKE NOVIH KNJIGA ZA BIBLIOTEKU

11/09/2020

REALIZOVAN PROJEKAT NABAVKE NOVIH KNJIGA ZA BIBLIOTEKU

Opovo, 11. septembar 2020;

Preko konkursa Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, Opštinska narodna biblioteka Opovo je sprovela projekat nabavke 75 primeraka knjiga, odnosno 22 naslova, čiji su izdavači Laguna, ProPolis Books, Bookland, Darkwood doo, Kreativni centar doo, Vulkan, Čarobna knjiga i Pčelica.

„U ovogodišnjoj nabavci knjiga nalazi se širok dijapazon žanrova od dečijih i omladinskih izdanja, preko trilera, naučne fantastike, beletristike, istorije, književnih klasika, slikovnica i stripova. U pitanju je konkurs na kojem učestvujemo svake godine i redovno dobijamo sredstva za nabavku knjiga“, izjavila je direktorka ONB Opovo Katarina Nikolić Ralić.

Polovinu ovih naslova čini dečja literatura gde bi posebno izdvojili našeg poznatog glumca Andriju Miloševića koji se poslednjih godina istakao kao pisac i pesnik za decu. Što se tiče književnosti za odrasle pomenućemo nobelovca Petera Handkea („Golmanov strah od penala“ i „Veliki pad“), za ljubitelje SF-a svetski bestseler „Prostranstvo“ (devet knjiga), novi istorijski roman Dejana Stojiljkovića „Dukat za lađara“, trilere renomiranih pisaca Toni Parsonsa, Tes Geritsen, Mikaela Jorta i Hansa Rosenfelta, a za ljubitelje stripa vanvremenski „Korto Malteze“ autora Hugo Prata.  

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Religija prirode Branimira Ćirovića (video)

Religija prirode Branimira Ćirovića (video)

Religija prirode Branimira Ćirovića  https://youtu.be/j10m6iHB6Rk OPOVO, 24. mart 2024 – U opovačkoj Galeriji „Jovan Popović“ otvorena je izložba „Religija prirode“ užičkog slikara Branimira Ćirovića. Umetnik mimetički tretira prirodu, ali pažljivu opservaciju...

Bioskop: Projekcija filma „Jorgovani“ 7. aprila

Bioskop: Projekcija filma „Jorgovani“ 7. aprila

Projekcija filma „Jorgovani“ 7. aprila OPOVO, 23. mart 2024 – U Kulturnom centru Opovo, 7. aprila su na programu dve projekcije domaćeg filma „Jorgovani“, od 18:00 i 20:00 časova. Ulaznice po ceni od 400 dinara biće u prodaji na dan projekcije. JORGOVANI: dužina...

najnovije

najčitanije