Korak dalje u socijalnoj inkluziji Roma u opštini Opovo : IZVRŠEN MONITORING LJUDSKIH PRAVA CILJNE GRUPE

09/09/2020

IZVRŠEN MONITORING LJUDSKIH PRAVA CILJNE GRUPE

Opovo, 9. septembar 2020
U okviru projekta „Korak dalje u socijalnoj inkluziji Roma u opštini Opovo“ koji finansira Evropska unija a sprovodi opština Opovo u partnerstvu sa udruženjima „Siguran život“ i „Incijative mladih Opova“ (IMO) od maja 2020. sprovodi se monitoring ljudskih prava ciljne grupe. Angažovana ekspertska kuća je sprovela istraživanje putem upitnika o ostvarenju osnovnih ljudskih prava i sloboda, a 08.09.2020. je realizovan terenski uvid u poštovanje radnih prava žena zaposlenih tokom projekta.

Tokom posete terenu, obavljen je razgovor sa ženama zaposlenim u fabrici „Piramida Experta“ i sa projektnom asistentkinjom koja je angažovana na projektu na poslovima arhiviranja dokumentacije i logistike, kao podrška u radu menadžerki projekta. Socijalni partner projekta, fabrika „Piramida Experta“, izrazila je svoje zadovoljstvo učešćem na projektu tokom kojeg im je nabavljena pećnica iz donatorskih sredstava, a menadžerka projekta im se zahvalila na posvećenosti u radu i podršci ugroženim grupama.

Analizom prikupljenih upitnika i obavljenih razgovora sa predstavnicima ciljne grupe omogućiće se procena poštovanja njihovih ljudskih prava tokom projekta kao i u regularnim okolnostima, a angažovana monitorka je iskazala veliko zadovoljstvo činjenicama i slikom stečenim uvidom na terenu.

Projekat je odobren u okviru programa IPA 2016 “EU podrška inkluziji Roma – Osnaživanje lokalnih zajednica za inkluziju Roma” koji finansira Evropska unija, a sprovodi Stalna konferencija gradova i opština (SKGO).

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku OPOVO, 19. april 2024 – Naša sugrađanka Slavica Karajović donirala je Opštinskoj narodnoj biblioteci Opovo 45 novih knjiga (15 naslova). Prilikom uručivanja knjiga, direktorka biblioteke Katarina Nikolić Ralić se zahvalila...

najnovije

najčitanije