Lokalna samouprava i komunalno preduzeće za atletiku: TERENI ZA SKOK U DALJ I BACANJE KUGLE

09/09/2020

TERENI ZA SKOK U DALJ I BACANJE KUGLE

Opovo, 9. septembar 2020;

Izvanredni rezultati koje postižu mladi atletičari opovačkog Spartaka, posebno reprezentativci Stefan Jovanov i Boris Mojsa, nisu ostali nezapaženi. Lokalna samouprava je pokrenula inicijativu, a JP „Mladost“ Opovo sprovodi radove na izgradnji mini terena na Sportsko rekreativnom centru u Opovu za dve atletske discipline: skok u dalj i bacanje kugle.

Opštinski većnik zadužen za sport Igor Vujić ističe potrebu da se što kvalitetnije pomogne omladinskom sportu i deci koja postižu nacionalne rezultate.

„Osim što smo ponosni na atletičare Spartaka osećali smo obavezu da im konkretno pomognemo. Posebno se to odnosi na juniorskog reprezentativca u bacanju kugle Stefana Jovanova, koji je prošle nedelje ispunio normu za Prvenstvo Evrope. Nadamo se da će ovaj improvizovani teren ispuniti svoju funkciju kako bi Stefan imao što kvalitetnije uslove za trening“, izjavio je Vujić.

I zamenica predsednika opštine Ankica Simin Damjanov smatra da je podrška mladim sportistima od izuzetnog značaja. 

„Moramo „gajiti“ talente“ u svim oblastima društvenog života. Sport kao jedna vrsta bazične oblasti za pravilan razvoj dece je jedan od prioriteta i u saradnji sa klubovima i drugim organizacijama potrudićemo se da na kvalitetan i funkcionalan način pomažemo talentovane pojedince i kolektive“, poručila je zamenica predsednika opštine.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije