OŠ „Dositej Obradović“ Opovo: KAKO ĆE IZGLEDATI POLAZAK U ŠKOLU

August 26, 2020

KAKO ĆE IZGLEDATI POLAZAK U ŠKOLU

Opovo, 26. avgust 2020;

Jedna od glavnih tema ovih dana jeste polazak u školu. Mnogo je nedoumica u vezi epidemiološke situacije, spremnosti škola da ispune mere koje su donesene odlukama Vlade Republike Srbije i resornog ministarstva, tako da smo kontaktirali Osnovnu školu „Dositej Obradović“ sa pitanjem da li školsku godinu u vanrednim uslovima dočekuju spremno i kakav je plan rada. Prenosimo vam saopštenje opovačke škole:

“Nalazimo se samo par dana pred prvi septembar, a dosta je nedoumica kod ljudi koji imaju decu školskog uzrasta. Ono što mi možemo da kažemo jeste da svi mi koji smo zaposleni u školi po prvi put se susrećemo sa ovakvom situacijom. Ono što možemo makar da pokušamo da pojasnimo jeste par ključnih stvari oko izgleda nastave.

Učenici prvog ciklusa odnosno nižih razreda će pohađati nastavu svakodnevno u grupama do 15 đaka, imaće do četiri časa, tako da će prva (A) grupa polaziti u školu od osam časova, a druga (B) grupa od 11:00 časova, dok bi se naredne nedelje te uloge zamenile.

Učenici od petog do osmog razreda će takođe biti podeljene u grupe a i b i dolaziću u školu naizmenično dan za dan. Ukoliko grupa dolazi u ponedeljak sredu i petak grupa b dolazi u utorak i četvrtak, a naredne nedelje se rotiraju.

Pored toga imamo i 36 učenika od prvog do osmog razreda koji su se odlučili da pohađaju nastavu na daljinu. Moramo da naglasimo da je ovakva organizacija rada jedina koju smo mogli da osmislimo a da pritom uspemo da ispoštujemo sve mere zdravstvene zaštite koje je resorno ministarstvo postavilo”, saznaje Glas Opova u OŠ “Dositej Obradović” Opovo.

pročitajte još i

Mirović: Moramo sačuvati zavet o Vojvodini zajedništva

Mirović: Moramo sačuvati zavet o Vojvodini zajedništva

Moramo sačuvati zavet o Vojvodini zajedništva NOVI SAD, 26. novembar (Tanjug) - U Srpskom narodnom požorištu u Novom Sadu održana je svečana akademija pozorištu povodom 104. godišnjice održavanja Velike narodne skupštine i odluke o prisajedinjenju Vojvodine Kraljevini...

najnovije

najčitanije