OŠ „Dositej Obradović“ Opovo: KAKO ĆE IZGLEDATI POLAZAK U ŠKOLU

26/08/2020

KAKO ĆE IZGLEDATI POLAZAK U ŠKOLU

Opovo, 26. avgust 2020;

Jedna od glavnih tema ovih dana jeste polazak u školu. Mnogo je nedoumica u vezi epidemiološke situacije, spremnosti škola da ispune mere koje su donesene odlukama Vlade Republike Srbije i resornog ministarstva, tako da smo kontaktirali Osnovnu školu „Dositej Obradović“ sa pitanjem da li školsku godinu u vanrednim uslovima dočekuju spremno i kakav je plan rada. Prenosimo vam saopštenje opovačke škole:

“Nalazimo se samo par dana pred prvi septembar, a dosta je nedoumica kod ljudi koji imaju decu školskog uzrasta. Ono što mi možemo da kažemo jeste da svi mi koji smo zaposleni u školi po prvi put se susrećemo sa ovakvom situacijom. Ono što možemo makar da pokušamo da pojasnimo jeste par ključnih stvari oko izgleda nastave.

Učenici prvog ciklusa odnosno nižih razreda će pohađati nastavu svakodnevno u grupama do 15 đaka, imaće do četiri časa, tako da će prva (A) grupa polaziti u školu od osam časova, a druga (B) grupa od 11:00 časova, dok bi se naredne nedelje te uloge zamenile.

Učenici od petog do osmog razreda će takođe biti podeljene u grupe a i b i dolaziću u školu naizmenično dan za dan. Ukoliko grupa dolazi u ponedeljak sredu i petak grupa b dolazi u utorak i četvrtak, a naredne nedelje se rotiraju.

Pored toga imamo i 36 učenika od prvog do osmog razreda koji su se odlučili da pohađaju nastavu na daljinu. Moramo da naglasimo da je ovakva organizacija rada jedina koju smo mogli da osmislimo a da pritom uspemo da ispoštujemo sve mere zdravstvene zaštite koje je resorno ministarstvo postavilo”, saznaje Glas Opova u OŠ “Dositej Obradović” Opovo.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku OPOVO, 19. april 2024 – Naša sugrađanka Slavica Karajović donirala je Opštinskoj narodnoj biblioteci Opovo 45 novih knjiga (15 naslova). Prilikom uručivanja knjiga, direktorka biblioteke Katarina Nikolić Ralić se zahvalila...

najnovije

najčitanije