YU grupa naše mladosti: ŽIKA I DRAGI JELIĆ U OPOVU

11/08/2020

ŽIKA I DRAGI JELIĆ U OPOVU

Opovo, 11. avgust 2020;

Kada kažemo srpski rokenrol sigurno nam je jedna od prvih asocijacija YU grupa. Ovaj bend je krajem sedamdesetih i početkom osamdesetih godina bio redovan gost u našem kraju. Autor ovog teksta se dobro seća fenomenalne svirke za Mandalinu 1980. godine kada su braća Jelić zajedno sa bubnjarom Dragoljubom Đuričićem imali odličan nastup u Sefkerinu.

Gotovo četiri decenije kasnije braća Jelić, Žika i Dragi, ponovo su u Opovu. Ovog puta u muzičkom studiju našeg sugrađanina Petra Vujanića, gde rade na novim pesmama. Pauzu u radu, za ručak i osveženje iskoristili su da dođu, pa gde, nego u kafanu kod Bobe.

Kako su za Glas Opova rekli Žika i Dragi, radi se na pesmama za novi album, a u razgovoru sa braćom Jelić bilo je reči o nekadašnjim nastupima u Barandi (1974), Opovu i Sefkerinu, rokenrolu, motorima, Dunavu i Tamišu. Inače, Žika i Dragi su prijatno iznenađeni današnjim Opovom za koje ih vežu lepe uspomene. (Foto: P.Vujanić i Č.Vučković)

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Nenad Stojčić: Iz Kine s ljubavlju (2)

Nenad Stojčić: Iz Kine s ljubavlju (2)

Iz Kine s ljubavlju (2) Kao što sam na početku priče pomenuo, Hangdžou smatraju jednim od najlepših gradova u Kini. Harmoničan spoj modernog i tradicionalnog, grad je poznat po visokom kvalitetu života i tehnološkim razvojem ali s druge strane očuvanom tradicijom....

LD Šnjep: Održana 15. gulašijada u Barandi (video)

LD Šnjep: Održana 15. gulašijada u Barandi (video)

Održana 15. gulašijada u Barandi https://youtu.be/yijtqcAWSzE BARANDA, 22. maj 2023 - U organizaciji Lovačkog društva „Šnjep“ održana je 15. po redu gulašijada. Kao i prethodne godine gulašijadu je obeležila velika posećenost, kako samih učesnika takmičenja u kuvanju...

najnovije

najčitanije