Opštinska narodna biblioteka: RENOVIRANA BIBLIOTEKA OTVORILA VRATA ZA KORISNIKE (VIDEO)

11/08/2020

RENOVIRANA BIBLIOTEKA OTVORILA VRATA ZA KORISNIKE

Opovo, 11. avgust 2020;

Od danas biblioteka u Opovu je otvorena za korisnike. U okviru adaptacije prostorija, proteklih meseci sprovedeni su građevinski i stolarski radovi, kao i radovi na elektro instalacijama, tako da je ceo objekat dobio na estetici i funkcionalnosti. Još uvek se slažu knjige kojih ima više desetina hiljada, međutim uprava biblioteke je odlučila da uporedo sa ovim aktivnostima otvori vrata korisnicima.    

Predsednik opštine dr Zoran Tasić je nakon otvaranja obišao prostorije i izrazio zadovoljstvo urađenim.

„Kada sam prvi put obišao radove bio sam zaprepašćen jer je biblioteka izgledala identično kao kada sam ja išao u osnovnu školu. Na inicijativu direktorke Opštinske narodne biblioteke obezbedili smo sredstva u lokalnom budžetu i krenuli u realizaciju jednog jako značajnog i važnog projekta koji je za nas veoma važan. Realizacijom ovog projekta dokazali smo da nam je kulturni život u opštini jako važan, otvorili smo kompletno rekonstruisanu galeriju pre samo nekoliko meseci, danas je biblioteka došla na redu, ostalo je još nekoliko sitnica koje treba da se urade. Sa ovim danas završili smo prvi deo projekta, ono što nas čeka u budućnosti jeste digitalizacija u skladu sa trendovima Vlade Republike Srbije i lokalna samouptava se u tom segmentu razvija, digitalizovaćemo biblioteku i trudićemo se da naša biblioteka izgleda po svim evropskim standardima“. Izjavio je Tasić.

Pozitivne impresije su imali i prisutni na današnjem otvaranju. Profesorka srpskog jezika i književnosti Anita Milanov ističe značaj biblioteke za učenike osnovne škole, a Antoaneta Nikolić, kao dugogodišnji bibliotekar ove ustanove je pohvalila projekat.

Direktorka Opštinske narodne biblioteke Opovo Katarina Nikolić Ralić pored zahvalnosti lokalnoj samoupravi na podršci u realizaciji projekta, uskoro očekuje dopremanje novih polica koje će biti postavljene u delu zgrade koji je dobijen adaptacijom, gde će se urediti i čitaonica, a za narednu godinu najavljuje projekat digitalizacije biblioteke.

„Biblioteka je 2019. godine započela renoviranje ovog objekta, tako da je završena adaptacija prijemnog, dečjeg i odeljenja za odrasle. Mi smo se trudili da što pre otvorimo biblioteku, tako da će u međuvremeni biti nastavljen rad na renoviranju biblioteke u smislu nabavke opreme za čitaonicu za odrasle, kao i nabavka polica, koja je nastala usled potrebe da se knjige slože po određenim standardima i nadamo se da je ovo početak jedne digitalizacije biblioteke i prilagođavanja svim standardima biblioteke 21. veka“, rekjla je Nikolić Ralić.

Zbog aktuelne epidemiološke situacije i za korisnike biblioteke važe preporučene mere. Na ulazu je obavezna dezinfekcija ruku, a takođe, obavezno je i nošenje zaštitne maske tokom boravka u biblioteci.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije - Ogledalo ljudske svesti https://youtu.be/U2GP1e6RBI8?si=8NqwgQnKwzig7pEs OPOVO, 15. april 2024 - Ekološki problem sa kojim se suočava veći deo naše planete kao i naša država, ne zaobilazi ni našu opštinu. To je nekontrolisano odlaganje komunalnog...

najnovije

najčitanije