Veliko šumarsko srce: RADE MITIĆ SPASIO POVREĐENU VETRUŠKU

08/08/2020

RADE MITIĆ SPASIO POVREĐENU VETRUŠKU

Opovo, 8. avgust 2020;

Ljubav prema prirodi bila je primarna u izboru školovanja i posla šumarskog tehničara Radeta Mitića iz Opova. I ne samo posao koji podrazumeva boravak u prirodi, Rade je poslednjih petnaestak godina aktivno učestvovao u raznim projektima zaštitara, ornitologa i Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije, bilo da se radi o monitoringu orlova belorepana, prolećnih i jesenjih migracija ili zimskog cenzusa ptica vodenih staništa. Rade je za stručnjake i istraživače uvek bio tu da pomogne.

U petak, 7. avgusta, između Idvora i Sakula, Rade je pronašao povređenu vetrušku (Falco tinnunculus), koja je stajala iznemogla pored kolovoza. Vetrušku je uhvatio, konstatovao da joj je povređeno levo krilo i jedna kandža, zatim napojio vodom, nakon čega je ptica živnula. Posle konsultacija sa ornitolozima iz Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije, povređenu vetrušku odneo je u stacionar beogradskog zoo vrta gde će joj biti pružena stručna veterinarska nega.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Danas počeo mini raspust

Danas počeo mini raspust

VOJVODINA, 28. Mart 2024 Školarci iz Vojvodine od danas do srede, 3. aprila uživaće u slobodnom vremenu tokom prolećnog raspusta. Ostali đaci idu na ovu pauzu od ponedeljka, 29. aprila, na kojoj će biti sve do 7. maja kada se vraćaju u školske klupe. Tada se praznuje...

najnovije

najčitanije