Epidemiološka situacija u Vojvodini: SITUACIJA U VOJVODINI URAVNOTEŽENA, POVEĆAN BROJ ZARAŽENIH U PANČEVU

24/07/2020

SITUACIJA U VOJVODINI URAVNOTEŽENA, POVEĆAN BROJ ZARAŽENIH U PANČEVU

Opovo, 24. jul 2020;

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković je danas izjavio da je u ovom trenutku u Vojvodini jednak broj pacijenata koji se primaju u bolnice i onih koji se otpuštaju, navodeći da broj zaraženih u Novom Sadu učestvuje sa 50 odsto u ukupnom broju zaraženih u Vojvodini.

Gojković je ocenio da je situacija u Vojvodini sada uravnotežena u odnosu na ono što je bilo u prethodnom vremenskom periodu i da je otprilike ista epidemiološka slika kao i u Beogradu i centralnoj Srbiji.

Prema njegovim rečima, i dalje je najveći broj zaraženih sa teritorije Novog Sada, dok su ostali gradovi manje-više pod kontrolom.

Vrbas, koji je bio u problemu, izlazi iz akutne faze, a povećan broj zaraženih beleži se i dalje u Sremskoj Mitrovici, Kikindi, Subotici i Pančevu, upozorio je on.

Gojković je apelovao na sve da poštuju propisane mere jer svako novo iskakanje i nova veća kolektivna zaražavanja mogu da budu izuzetno veliki problem za sistem koji je u ovom trenutku stabilizovan.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Danas počeo mini raspust

Danas počeo mini raspust

VOJVODINA, 28. Mart 2024 Školarci iz Vojvodine od danas do srede, 3. aprila uživaće u slobodnom vremenu tokom prolećnog raspusta. Ostali đaci idu na ovu pauzu od ponedeljka, 29. aprila, na kojoj će biti sve do 7. maja kada se vraćaju u školske klupe. Tada se praznuje...

najnovije

najčitanije