Opštinska uprava Opovo: MATERIJALNA POMOĆ ZA POTREBE IZDAVANJA LIČNE KARTE

30/06/2014

MATERIJALNA POMOĆ ZA POTREBE IZDAVANJA LIČNE KARTE

Opovo, 30. jun 2014;

Pojedinci, koji se nalaze u stanju socijalne potrebe i kada po osnovi materijalnih mogućnosti ne mogu da obezbedesredstva za pribavljanje potrebne dokumentacije za potrebe izdavanja lične karte, a imaju prebivalište na teritoriji opštine Opovo, moći će u tu svrhu da ostvare pravo na materijalnu pomoć iz sredstava opštinskog budžeta.

Kriterijumi za sticanje prava na materijalnu pomoć za potrebe izdavanja lične karte su: ukupan mesečni prihod domaćinstva i imovno stanje. Uslov za sticanje prava na ovu materijalnu pomoć je ostvaren ukupan mesečni prihod i to: do 13.000 dinara za domaćinstva sa 1 članom; do 19.000 dinara za domaćinstva sa 2 i 3 člana; do 25.000 dinara za domaćinstva sa 4 i 5 članova; do 31.000 dinara za domaćinstva sa 6 i više članova. Pored prihoda uslov za sticanje prava na materijalnu pomoć je i neposedovanje nepokretnosti veće od 2 ha površine.

Postupak za sticanje prava na materijalnu pomoć pokreće se podnošenjem zahteva opštinskoj upravi Opovo, Odeljenju za društvene delatnosti, javnu upravu i opšte poslove. Zahtev treba da sadrži podatke o podnosiocu zahteva i članovima domaćinstva, a naročito o: broju članova domaćinstva, ukupnim mesečnim primanjima i prihodima domaćinstva i imovnom stanju, nepokretnostima i prihodima od nepokretnosti.

Podnosilac zahteva uz zahtev prilaže i sledeće dokaze: dokaz o broju članova domaćinstva (izvod iz matične knjige rođenih, izvod iz matične knjige venčanih, izjavu dva svedoka datu pred nadležnim organom); dokaz o ukupnim mesečnim primanjima (ček od penzije, uverenje nadležnog organa, odnosno poslodavca, za nezaposlene uverenje nadležnog zavoda za zapošljavanje); dokaz nadležne službe za katastar nepokretnosti o posedovanju nepokretnosti i prihodima od nepokretnosti (može pribaviti nadležno odeljenje opštinske uprave).

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama  https://youtu.be/jWzhIrlmdds SAKULE, 26. april 2024 – Ovogodišnji projekat rekonstrukcije i adaptacije atarskih puteva na teritoriji Opštine Opovo startovao je u sakulskom ataru na lokalitetu „Polje – Jarna livada“. U pitanju...

najnovije

najčitanije