Recepti po preporuci kuhinje hotela „Stari Banat“: SALATA OD LIGNJI NA “BANATSKI” NAČIN

image_pdfimage_print

SALATA OD LIGNJI NA “BANATSKI” NAČIN

Priprema:

Lignje oprati i kuvati u slanoj vodi sa malo limunovog soka i bibera 20min, procediti i ohladiti. Salatu dobro oprati, iseći na kocke popreko, dodati rukolu, senf, pesto, nanu, majoneze, začiniti. U salatu dodati lignje isečene na kolutove i lagano mešajući spojiti namirnice. Tost hleb ispeći, premazati pestom i servirati sa pripremljenom salatom kao hladno predjelo ili glavno jelo u letnjim danima.

Namirnice:

200g lignji

120g lolo roso salate

30g rukole

100g majoneza

80g pesto genovese

30g senfa

2kom tost hleba

50g čeri paradajza

50g zelenih maslina

50g crnih maslina

Biber

Limunov sok