Žetveni radovi i požari u polju: APEL POLJOPRIVREDNICIMA I PREDUZIMANJE PREVENTIVNIH MERA

14/07/2020

APEL POLJOPRIVREDNICIMA I PREDUZIMANJE PREVENTIVNIH MERA

Opovo, 14. jul 2020;

Kako su u toku aktuelni žetveni radovi, stručna služba za poljoprivredu Opštinske uprave Opovo zbog povećane opasnosti od nastanka požara, ugrožavanja neovršenih strnih useva i poljoprivrednih mašina upućuje upozorenje – apel svim učesnicima žetvenih radova na preduzimanju preventivnih mera da do požara ne dođe.

U periodu sazrevanja i za vreme žetve zabranjeno je paljenje i upotreba otvorene vatre u blizini useva. Žetva i transport strnih useva i slame može se obavljati tehnički ispravnim poljoprivrednim mašinama i transportnim sredstvima,uz uslov da su snabdeveni odgovarajućim hvatačima,razbijačima i prigušivačima varnica.

Kombajni kojim se obavlja žetva moraju biti snabdeveni ispravnim aparatom za gašenje požara,ašovom i lopatom.
Pri obavljanju žetve i prevoza strnih useva i kamarisanja slame zabranjeno je pušenje i korišćenje sredstava sa otvorenim plamenom.

Izuzetno je dozvoljeno na mestima koja su označena i udaljena najmanje 30m od mesta rada,i snabdevena posudom koja je napunjena vodom za gašenje opušaka.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Danas počeo mini raspust

Danas počeo mini raspust

VOJVODINA, 28. Mart 2024 Školarci iz Vojvodine od danas do srede, 3. aprila uživaće u slobodnom vremenu tokom prolećnog raspusta. Ostali đaci idu na ovu pauzu od ponedeljka, 29. aprila, na kojoj će biti sve do 7. maja kada se vraćaju u školske klupe. Tada se praznuje...

najnovije

najčitanije