Covid-19 u Opštini Opovo: OD ŠEST OBOLELIH, TROJE HOSPITALIZOVANO, JEDNA OSOBA PREMINULA

13/07/2020

OD ŠEST OBOLELIH, TROJE HOSPITALIZOVANO, JEDNA OSOBA PREMINULA

Opovo, 13. jul 2020;

Na teritoriji Opštine Opovo, od juna do današnjeg dana potvrđeno je šest slučajeva infekcije virusom SARS-Cov-2 virusom, od kojih je jedna osoba preminula, a tri su na hospitalnom lečenju, navodi se u saopštenju Doma zdravlja Opovo.

Prethodne sedmice, u periodu od 6. do 12. jula, u Kovid ambulanti Doma zdravlja Opovo pregledano je ukupno 70 osoba od kojih je izvestan broj kontrolnih pregleda i pregleda osoba čija klinička slika ne ukazuje na prisustvo infekcije virusa SARS-Cov-2.

Nadležni u Domu zdravlja Opovo ističu da se uzimajući u obzir navedene činjenice može zaključiti da je epidemiološka situacija u Opštini Opovo pod kontrolom ali zahteva visoku odgovornost svakog pojedinca kako bi se sprečilo širenje infekcije virusom SARS-Cov-2.

Zdrvstvena ustanova apeluje na građane da bez obzira na prikazan broj slučajeva prilagode svoje ponašanje, a u odnosu na trenutno stanje epidemije na teritoriji Republike Srbije. Obavezno nošenje maski u zatvorenom prostoru, pranje i dezinfekcija ruku, socijalno distanciranje, izbegavanje svih vrsta okupljanja, kako na otvorenom, tako i u zatvorenom prostoru.

Ukoliko se pojave znaci respiratornog oboljenja pozovite Kovid ambulantu Doma zdravlja Opovo 013 / 681-104 lok. 119, 062 / 8803 155 ili dođite u Kovid ambulantu svakog dana od 9 do 17 časova.

Prema podacima koje objavljuje MUP Srbije na sajtu covid19.data.gov.rs na teritoriji naše opštine nalazi se sedam osoba u samoizolaciji.

Na naša pitanja odgovor je poslao i Zavod za javno zdravlje Pančevo gde se navodi da epidemiološka situacija na teritoriji naše opštine odgovara situaciji u celoj Vojvodini. Epidemiološki talas jeste u porastu, ali broj novoobolelih nije zabrinjavajući i promenljiv je iz dana u dan. U Zavodu ističu da nema mesta panici i da su svi pacijenti dobili adekvatnu zdravstvenu zaštitu.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Dragan i njegovi pulini

Dragan i njegovi pulini

Dragan i njegovi pulini BARANDA/OPOVO 24. septembar 2023; Na jednom bajkovitom mestu, gde Tamiš zajedno sa okolnom prirodom stvara veličanstvene pejsaže i okruženje, sreli smo Dragana Fejaša, čobanina koji ovde sa svojim pulinima čuva stado krava na ispaši. Mesto koje...

Sajam stvaralaštva seoskih žena Vojvodine

Sajam stvaralaštva seoskih žena Vojvodine

ALIBUNAR, 23. septembar 2023 – na izletištu Devojački bunar kod Alibunara, održan je 14. sajam stvaralaštva seoskih žena Vojvodine na kome se okupilo preko 170 udruženja žena. Kao i prošle godine, na sajmu su učestvovala udruženja žena iz Opštine Opovo – Aktiv žena iz...

Danas počinje jesen, sutra pad temperature

Danas počinje jesen, sutra pad temperature

Danas počinje jesen, sutra pad temperature SRBIJA, 23. Septembar 2023 Za stanovnike severne Zemljine polulopte danas je počela jesen. Jesen će počela 23. septembra u 8.50 sati, saopštilo je Astronomsko društvo "Ruđer Bošković" iz Beograda. To znači da će Sunce jutros...

najnovije

najčitanije