Covid-19 u Opštini Opovo: OD ŠEST OBOLELIH, TROJE HOSPITALIZOVANO, JEDNA OSOBA PREMINULA

13/07/2020

OD ŠEST OBOLELIH, TROJE HOSPITALIZOVANO, JEDNA OSOBA PREMINULA

Opovo, 13. jul 2020;

Na teritoriji Opštine Opovo, od juna do današnjeg dana potvrđeno je šest slučajeva infekcije virusom SARS-Cov-2 virusom, od kojih je jedna osoba preminula, a tri su na hospitalnom lečenju, navodi se u saopštenju Doma zdravlja Opovo.

Prethodne sedmice, u periodu od 6. do 12. jula, u Kovid ambulanti Doma zdravlja Opovo pregledano je ukupno 70 osoba od kojih je izvestan broj kontrolnih pregleda i pregleda osoba čija klinička slika ne ukazuje na prisustvo infekcije virusa SARS-Cov-2.

Nadležni u Domu zdravlja Opovo ističu da se uzimajući u obzir navedene činjenice može zaključiti da je epidemiološka situacija u Opštini Opovo pod kontrolom ali zahteva visoku odgovornost svakog pojedinca kako bi se sprečilo širenje infekcije virusom SARS-Cov-2.

Zdrvstvena ustanova apeluje na građane da bez obzira na prikazan broj slučajeva prilagode svoje ponašanje, a u odnosu na trenutno stanje epidemije na teritoriji Republike Srbije. Obavezno nošenje maski u zatvorenom prostoru, pranje i dezinfekcija ruku, socijalno distanciranje, izbegavanje svih vrsta okupljanja, kako na otvorenom, tako i u zatvorenom prostoru.

Ukoliko se pojave znaci respiratornog oboljenja pozovite Kovid ambulantu Doma zdravlja Opovo 013 / 681-104 lok. 119, 062 / 8803 155 ili dođite u Kovid ambulantu svakog dana od 9 do 17 časova.

Prema podacima koje objavljuje MUP Srbije na sajtu covid19.data.gov.rs na teritoriji naše opštine nalazi se sedam osoba u samoizolaciji.

Na naša pitanja odgovor je poslao i Zavod za javno zdravlje Pančevo gde se navodi da epidemiološka situacija na teritoriji naše opštine odgovara situaciji u celoj Vojvodini. Epidemiološki talas jeste u porastu, ali broj novoobolelih nije zabrinjavajući i promenljiv je iz dana u dan. U Zavodu ističu da nema mesta panici i da su svi pacijenti dobili adekvatnu zdravstvenu zaštitu.

pročitajte još i

Ružić: Biće povećan broj pedagoga i psihologa u školama

Ružić: Biće povećan broj pedagoga i psihologa u školama

Ružić: Biće povećan broj pedagoga i psihologa u školama Beograd, 8. Decembar 2022  (Tanjug) - Ministar prosvete Branko Ružić izjavio je da će Radna grupa tog ministarstva 20. decembra izaći sa konkretnim predlozima za borbu protiv nasilja u školama, a da je, za sada,...

Vremenske prilike: Danas oblačno sa kišom, za vikend moguć sneg

Vremenske prilike: Danas oblačno sa kišom, za vikend moguć sneg

Danas oblačno sa kišom, za vikend moguć sneg Srbija, 8. decembar 2022 Prema prognozi RHMZ, danas će u Srbiji biti pretežno oblačno, mestimično sa kišom, a više padavina se očekuje u zapadnoj i centralnoj Srbiji. Vetar slab i umeren, u planinskim predelima kratkotrajno...

najnovije

najčitanije