Vlada Republike Srbije: OD SUTRA U BEOGRADU OBAVEZNE MASKE U PREVOZU I ZATVORENOM PROSTORU

29/06/2020

OD SUTRA U BEOGRADU OBAVEZNE MASKE U PREVOZU I ZATVORENOM PROSTORU

Beograd, 29. jun 2020;

Krizni štab za suzbijanje bolesti COVID-19 raspravljao je danes o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u Republici Srbiji i doneo nove mere kako bi se sprečilo širenje koronavirusa i zaštitilo zdravlje građana.

S obzirom na različitu epidemiološku situaciju u gradovima na teritoriji Srbije, Krizni štab će postepeno donositi mere u određenim gradovima, koje svakoga trenutka mogu biti pooštrene ukoliko se ne budu poštovale ili se budu pokazale kao nedovoljno efikasne.

Od sutra, 30. juna na teritoriji grada Beograda, obavezno je nošenje maski u gradskom prevozu i u svim zatvorenim prostorima, bez izuzetka.Svi posetioci i gosti tržnih centara, kafića, restorana, noćnih klubova, salona lepote, teretana i slično, u obavezi su da sve vreme boravka u tim zatvorenim prostorima nose zaštitne maske.

Bitno je napomenuti da maske i dalje ne moraju biti hirurške – sve nehirurške i zaštitne maske koje građani eventualno sami naprave su prihvatljive.

Što se ostatka Srbije tiče, najsnažnija preporuka svim građanima je da u svim zatvorenim prostorima i prevozu nose zaštitne maske, održavaju razdaljinu, koriste dezinfekciona sredstva i redovno peru ruke.

Ovim putem, Vlada i Krizni štab apeluju na sve građane da poštuju mere i preporuke, ponašaju se odgovorno i vode računa o svom zdravlju i zdravlju svojih najbližih.

Vlada Republike Srbije i Krizni štab za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 nastaviće da sa najvećom pažnjom, iz dana u dan, prate razvoj epidemiološke situacije u zemlji i o svemu obaveštavaju građane.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije