Matursko veče: MATURANTI OPŠTINE OPOVO PROSLAVILI ZAVRŠETAK OSNOVNOG ŠKOLOVANJA (VIDEO)

image_pdfimage_print

MATURANTI OPŠTINE OPOVO PROSLAVILI ZAVRŠETAK OSNOVNOG ŠKOLOVANJA

Opovo, 20. jun 2020;

Zbog specifične situacije i vanrednih uslova maturska proslava je ove godine pretrpela male izmene ali ono što je maturantima bilo najbitnije jeste da je održana. Maturanti i njihovi roditelji su se fotografisali ispred svojih matičnih škola, a zatim su se svi okupili u centru Opova kod fontane odakle je krenula maturska povorka do Hotela „Stari Banat“ gde je održana centralna svečanost.

Direktorka škole Milica Cuca čestitala je maturantima završetak osnovne škole i uručila nagrade za najbolje i najuspešnije učenike. Maturantima se ispred lokalne samouprave obratio predsednik opštine dr Zoran Tasić, poželeo im uspešan nastavak školovanja uz želju da svoju opštinu, svoje mesto, osnovnu školu i roditelje predstavljaju na najbolji mogući način.

Đak generacije Andrej Mihajlović iz Opova izrazio je u ime svojih drugova i drugarica zadovoljstvo što je matursko veče ipak održano jer bi bili prva generacija koja nie bi imala ovu svečanost.

Kao i prethodnih godina, proslavu maturske večeri značajno je sufinansirala lokalna samouprava, a sada već tradicionalno, svi maturanti su dobili i poklon od lokalne samouprave.