Piramida Experta: PODRŠKA LOKALNE SAMOUPRAVE U REALIZACIJI PROJEKTA (VIDEO)

18/06/2020

PODRŠKA LOKALNE SAMOUPRAVE U REALIZACIJI PROJEKTA

Sefkerin, 17. jun 2020;

Piramida Experta je firma koja je zbog povoljnih uslova poslovanja svoje sedište i proizvodni pogon preselila iz Beograda na teritoriju Opštine Opovo. Dobra saradnja sa lokalnom samoupravom krunisana je realizacijom projekta Evropske unije čiji je nosilac bila Opština Opovo, a rezultirao nabavkom dve peći za proizvodnju handmade kolača i zapošljavanjem četiri nova radnika. Tim povodom posetili su ih predsednik opštine dr Zoran Tasić, pokrajinski poslanik Predrag Ginculj, predsednica Saveta mesne zajednice Sefkerin Kristina Krunić i menadžer projekta Miloš Markov.

Vlasnici firme Marina Jočić i Zoran Stoimenov predstavili su proizvodni pogon, a Jočić je istakla dobru saradnju i podršku od strane lokalne samouprave, kao i zadovoljstvo primljenim radnicima sa teritorije naše opštine.

„Uz pomoć lokalne samouprave sve je organizovano, osmišljeno i ostvareno u roku koji je bio predviđen. Mi smo jako zadovoljni, dobili smo dve peći koje su nama jako bitne za proizvodnju jer kako bi radili bez toga?! To je ostvareno i nastavljamo saradnju sa lokalnom samoupravom. Od prvog dana kada smo se pojavili ovde, oni su bili tu da nam izađu u susret, to se nastavlja i danas i nadamo se i u budućnosti. Mi smo jako zadovoljni ovde, evo još malo će biti godinu dana kako smo u Sefkerinu i to je sada naše mesto. Radnice koji su odavde došle u naš kolektiv, pridružile se našim starim radnicima, jako su se lepo uklopile i sve su vredne. Planiramo i u ovoj godini da proširimo broj zaposlenih, eto možda na 25 i da nastavimo saradnju – zato što je ručna proizvodnja i potreban nam je veliki broj radnika u budućnosti“, poručila je Jocić za Glas Opova.

Predsednik opštine dr Zoran Tasić je rekao da je zadovoljan rezultatima projekta i ističe da je ova firma primer dobrog poslovanja i saradnje sa lokalnom zajednicom, kai i da poslovni ambijent i ekspeditivnost lokalne samouprave sve više privlače investitore da pokreću biznis u našoj opštini.

„Danas smo došli da obiđemo jedan privredni subjekat na teritoriji naše opštine – to je Experta Piramida. Radi se o jednom zajedničkom projektu koji je realizovan i finansiran sredstvima Evropske unije, lokalna samouprava je bila nosilac ovog projekta, Experta Piramida je bila naš partner. Radi se o kupovini dve peći koje su neophodne za pečenje slanih i slatkih kolača što je, inače i osnovna delatnost Experta Piramide. Ukupna vrednost projekta koje je finansirala Evropska unija je deset hiljada evra, a lokalna samouprava je bila nosilac ovog projekta. Obaveza Experta Piramide u ovom projektu je bila da zaposli četiri socijalno ugrožena lica sa teritorije naše opštine. Danas smo došli da vidimo u kojoj je to fazi realizacije. Videli smo da su peći instalirane i rade punim kapacitetom, a ono što je za mene posebno važno kao predsednika opštine, jeste da ono što smo obećali našim sugrađanima četvrtog avgusta kada je otvorena ova firma – tada smo imali oko desetak radnika, danas imamo već dvadeset. Očekuje se da će do kraja godine ovaj broj preći 25 što je za nas veoma pohvalno, jer to i jeste suština našeg političkog delovanja, a to je otvaranje novih radnih mesta i omogućavanje što boljeg života građana naseljenog mesta Sefkerina i svih građana naše opštine“ izjavio je Tasić.

Narednog meseca Piramida Experta će obeležiti mali jubilej, godinu dana od početka rada u Sefkerinu, a najavljuju i proširenje broja zaposlenih u proizvodnji, konkretno primanje još šest radnika.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije