Retrospektiva pandemije: COVID-19 U OPŠTINI OPOVO

image_pdfimage_print

COVID-19 U OPŠTINI OPOVO

Opovo, 2. jun 2020;

Od prvog potvrđenog slučaja na COVID-19 u Srbiji i proglašenja pandemije prošlo je skoro tri meseca. U tom periodu na teritoriji Opštine Opovo, prema zvaničnim podacima Instituta za javno zdravlje Srbije „dr Milan Jovanović Batut“, zabeleženo je 14 obolelih. Međutim, prema nezvaničnim saznanjima, više od polovine obolelih su samo formalno u ličnim dokumentima prijavljeni u našoj opštini, tako da je taj broj značajno manji.

Od 1. aprila 2020. godine u skladu sa preporukama i uputstvom Ministarstva zdravlja i Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo, Dom zdravlja Opovo je organizovao dvadesetčetvoročasovni rad Respiratorne (kovid) ambulante i to sa pet timova – lekar, medicinska sestra, radiolog, rendgen tehničar I laboratorijskki tehničar.
U okviru Respiratorne ambulante do danas pregledano je 654 građana naše opštine, dok je na novi Koronavirus SARS-Cov-2 testiran 561.
Od ukupno 14 obolelih svi su oporavljeni, imaju po dva negativna testa I smatraju se izlečeni.
Respiratorna ambulanta i dalje funkcioniše u Domu zdravlja Opovo,  od 9:00 do 17:00 časova i uslugu možete dobiti u ambulanti i/ili pozivom na broj 062/8803155.