E Uprava: PREKO E-UPRAVE ZA JEDAN DAN 15.000 RODITELJA PRIJAVILO PRVAKE

29/05/2020

PREKO E-UPRAVE ZA JEDAN DAN 15.000 RODITELJA PRIJAVILO PRVAKE

BEOGRAD, 29. maja (Tanjug) – Preko sistema e-uprave za jedan dan 15.000 roditelja budućih đaka prvaka zakazalo je termine za dolazak u škole, rekao je danas za TV Prva direktor Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu Vlade Srbije Mihailo Jovanović.            

Nova usluga e-uprave funkcioniše posle registracije preko dva klika preko kojih roditelji zakazuju termin za posetu željenoj školi za svoje dete, razgovor i testiranje.

“Usluga je nova i omogućuje da roditelji prvi put ne moraju da nose nijedan dokument sa sobom u školu jer su umrežene skole, domovi zdravlja i više ministarstava”, rekao je Jovanović.

Svake godine je oko 65.000 prvaka, a termini se zakazuju do 10. jula.

Testiranja su do 20. jula, pa Jovanović ocenjuje da će svi moći da zakažu termin i upišu dete u osnovu školu uz samo jedan odlazak.

Za one koji ne koriste internet, alternativa je zakazivanje posete školi preko školskih telefona.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku OPOVO, 19. april 2024 – Naša sugrađanka Slavica Karajović donirala je Opštinskoj narodnoj biblioteci Opovo 45 novih knjiga (15 naslova). Prilikom uručivanja knjiga, direktorka biblioteke Katarina Nikolić Ralić se zahvalila...

najnovije

najčitanije