Nakon ukidanja vanrednog stanja: APEL GRAĐANIMA DA SE DRŽE MERA, OKUPLJANJA DO 50 OSOBA

07/05/2020

APEL GRAĐANIMA DA SE DRŽE MERA, OKUPLJANJA DO 50 OSOBA

BEOGRAD, 7. maja (Tanjug) – Potpredsednik vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da, iako je vanredno stanje završeno, određene mere koje je predložila zdravstvena struka, a koje za cilj imaju zaštitu zdravlja i života gradana, ostaju na snazi.

Stefanović je, u izjavi Tanjugu, zamolio građane da se predloženih mera, kao i do sada, pridržavaju i da nastave da budu disciplinovani i odgovorni.

“Te mere imaju za cilj da se sačuvaju živote i zato je predložena mera socijalnog distanciranja. To u praksi znači da ćemo sada imati mogućnost okupljanja, odlaska u kafiće i restorane, ali ne može biti više od 50 ljudi, jer bismo time povećali mogućnost da se zaraza proširi. Zato molim građane da razumeju da su sve mere koje zdravstveni radnici predlažu namenjene njihovom zdravlju i da nastave, baš kao da sada, da ih ozbiljno i odgovorno sprovode”, rekao je Stefanović.

Odgovarajući na pitanje u vezi mogućnosti javnih skupova, Stefanović je pojasnio da za njih važe dve mere, prva koju su predložili zdravstveni radnici, da skup ne može imati više od 50 učesnika, i druga propisana Zakonom o javnom okupljanju, da mora biti najavljen nadležnoj policijskoj stanici najmanje pet dana ranije.

“Svi skupovi koji nisu sazvani u skladu sa ovim merama su nezakoniti i molim ljude da, bez obzira na motive, to ne čine, jer kršenjem ovih mera mogu ugroziti zdravlje drugih ljudi, a i te ljude izlažu sankcijama, odnosno prekršajnom kažnjavanju”, poručio je Stefanović.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Novogodišnji bazar i Novogodišnja teglica 23. i 24. decembra

Novogodišnji bazar i Novogodišnja teglica 23. i 24. decembra

OPOVO, 6. decembar 2022 – Dve, sada već tradicionalne manifestacije Novogodišnji bazar i Novogodišnja teglica biće održane pretposlednjeg vikenda decembra. Novogodišnji bazar rukotvorina, suvenira, kulinarskih specijaliteta i umetničkih radova u duhu novogodišnjih i...

Kampanja „16 dana aktivizma borbe protiv nasilja nad ženama“

Kampanja „16 dana aktivizma borbe protiv nasilja nad ženama“

OPOVO, 29. novembar 2023 – Povodom međunarodne Kampanje „16 dana aktivizma borbe protiv nasilja nad ženama“, zaposlene i zaposleni u lokalnoj samoupravi organizovali su simboličnu akciju na opovačkom mostu gde je u Tamiš bačeno 26 narandžastih cvetova (gerbera)....

najnovije

najčitanije