Dnevne novine Kurir: DIREKTORKI ZA KAZNE DALI POLA MILIONA, A RADNICI NE PRIMAJU PLATE

25/06/2014

DIREKTORKI ZA KAZNE DALI POLA MILIONA, A RADNICI NE PRIMAJU PLATE
DSC_0035Opovo, 25. jun 2014;
U današnjem broju Dnevnih novina „Kurir“ kao jedna od tema našlo se i Opovo. Na 8. strani, u rubrici Društvo, sa nadnaslovom Skandalozno: Javašluk u Domu zdravlja Opovo i naslovom DIREKTORKI ZA KAZNE DALI POLA MILIONA, A RADNICI NE PRIMAJU PLATE, novinarka Dijana Tadić piše o aktuelnoj situaciji u opovačkoj zdravstvenoj ustanovi. Koristimo priliku da vam u celini prenesemo integralni tekst ovog priloga:

Dom zdravlja u Opovu morao je da plati kazne za parkiranje od 523.800 dinara koje je napravila direktorka Jasmina Pavlović, priča za Kurir Branko Mihailović, zamenik predsednika opštine Opovo.
„Parking servis“ poslao je opomenu na više od pola miliona zbog nepropisnog parkiranja za period od godinu dana. Direktorka Pavlović ceo iznos svalila je na teret ustanove na čijem je čelu, iako pojedini radnici nisu dobijali platu i nekoliko meseci.
Pavlovićeva kaže (greška novinara Kurira, treba Mihailović; prim.red.) da je Jasmina 2009. godine uzela tri automobila marke „fijat punto“ na lizing.
– Ona vozi jedan od tih automobila, a vi pokušajte da zamislite koliko je prekršaja morala da napravi da bi dobila ovu kaznu. Za ovo smo saznali kada je „Parking servis“poslao kući za lizing opomenu pred tužbu – kaže Mihailović i napominje da je ceo iznos platio dom zdravlja.
– Sramno je to što ložači nisu dobili platu od decembra. Stomatološkoj sestri i spremačici plata kasni već mesecima, a Dom zdravlja Opovo iskeširao je 523.800 dinara kako bi direktorkini troškovi bili pokriveni – kaže zamenik predsednika opštine. On ističe da direktorki, iako na posao ne dolazi svakog dana, uredno na kraju meseca isplaćuju putne troškove.
– Ona najčešće jednom ili dva puta nedeljno dođe na posao i bude dva – tri sata, a na kraju meseca dobije 8.440 dinara na ime putnih troškova – kaže on.
Kad smo pozvali direktorku Pavlović, prvo nam je rekla da je taj račun kopija, a onda se setila da je postojao.
– Molim vas, nemojte objavljivati taj tekst. Ja sam 17 godina direktor i taj Mihailović ima lični animozitet prema meni. Kunem se u svoje dete da to nije istina. Mislim, jeste postojao neki račun, ali to nije platio dom zdravlja – plačnim glasom odgovorila nam je ona i pitala nas da li postoji način da zaustavi objavljivanje ovog teksta.

U izdvojenom antrfileu je dodatak sa naslovom: Stimulacija: NAGRAĐENA POSLE 24 ČASA
Jasmina Pavlović na mesto direktora Doma zdravlja imenovana je 1. septembra 2008. godine. Naš sagovornik kaže da joj je dan nakon što je postala direktorka odobrena stimulacija od 30 odsto.

– Zna se kako ide procedura sa stimulacijama. Kada neko zasluži, naravno da će mu se odobriti, ali ne može neko samo 24 časa nakon što je imenovan na određenu funkciju dobiti najveću stimulaciju – kaže Mihailović.

Kurir

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Vremenske prilike: Promena vremena, zahlađenje i kiša

Vremenske prilike: Promena vremena, zahlađenje i kiša

Promena vremena, zahlađenje i kiša SRBIJA, 16. april 2024 Danas od sredine dana i dalje povećanje oblačnosti, povremeno sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Očekuje se vetar umerenog intenziteta, jugozapadni, kasnije popodne u skretanju na umeren i jak...

I sutra sunčano, najviša temperatura do 31 stepen

I sutra sunčano, najviša temperatura do 31 stepen

SRBIJA, 7. april 2024 Sutra će biti pretežno sunčano i toplo vreme, objavio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ). Očekuje se da će duvati slab vetar, u košavskom području umeren i jak, jugoistočni. Najniža temperatura biće od 4 °C na jugu Srbije, do 15 °C . U...

najnovije

najčitanije