Ministarstvo na dan zdravlja: DO POBEDE ZAJEDNO

07/04/2020

DO POBEDE ZAJEDNO

BEOGRAD, 7. aprila (Tanjug) – Ministarstvo zdravlja podsetilo je danas, povodom 7. aprila – Svetskog dana zdravlja, da je današnji dan kao i svi drugi kada građani moraju da ostanu kod kuće i tako pruže podršku lrekarima, sestrama, tehničarima i poručilo “do pobede zajedno”.

Kako se navodi, danas se svetski Dan zdravlja obeležava u skafanderu, sa maskom i naočarima na licu, sa “strepnjom za svakog pacijenta koji se požali da otežano diše, da ima bol u grudima”.

“Nema svečanosti, sumiranja rezultata, prigodnih akademija. Marketinške i PR agencije danas ne osmišljavaju kreativne sadržaje. Danas je dan kada statistika vlada razumom, a logika se podređuje senzaciji”, piše u saopštenju.

Dodaje se da je današnji dan isti kao jučerašnji kada je jedna žena sa Zvezdare došla kući sa smene u bolnici, a deca je više ne pitaju zašto su joj na licu urezani tragovi maske.

“Danas je dan kao i onaj sutra, kada će Lale iz Niša obući skafander, u kome će provesti narednih šest sati u intezivnoj nezi pored svojih pacijenata”, navodi Ministarstvo u saopštenju.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Danas počeo mini raspust

Danas počeo mini raspust

VOJVODINA, 28. Mart 2024 Školarci iz Vojvodine od danas do srede, 3. aprila uživaće u slobodnom vremenu tokom prolećnog raspusta. Ostali đaci idu na ovu pauzu od ponedeljka, 29. aprila, na kojoj će biti sve do 7. maja kada se vraćaju u školske klupe. Tada se praznuje...

najnovije

najčitanije