Dezinfekcija javnih površina: KOMUNALCI DEZINFIKOVALI CENTRALNE ZONE NASELJA (VIDEO)

28/03/2020

KOMUNALCI DEZINFIKOVALI CENTRALNE ZONE NASELJA

Opovo, 28. mart 2020;

Samo nekoliko minuta po završetku zabrane kretanja, tačnije u 05,10h, krenula je akcija dezinfekcije javnih površina na teritoriji Opštine Opovo. Sam početak akcije ispratio je komandant kriznog štaba naše opštine dr Zoran Tasić, zajedno sa članovima kriznog štaba Aleksandrom Spasojevićem i Draganom Živkovićem.

Dezinfekcija koja je u utorak odložena zbog padavina, sprovedena je u svim mestima naše opštine. Ekipe Javnog preduzeća „Mladost“ prskali su centralne zone naselja, površine ispred javnih ustanova, preduzeća i marketa, odnosno sva ona mesta gde je velika frekvencija ljudi u toku dana.

Predsednik opštine dr Zoran Tasić je već za nekoliko dana najavio ponavljanje ove akcije, a u zavisnosti od epidemiloške situacije i kapaciteta komunalnog preduzeća, i proširivanje dezinfekcije na sve ulice, kao i na stambene zgrade.

„Kao što smo najavili prethodnih dana, a što nam vremenski uslovi nisu dozvolili, krenuli smo sa kompletnom dezinfekcijom u sva četiri naseljena mesta, konkretno govorim o centralnim zonama i objektima gde se okuplja najveći broj ljudi, prvenstveno mislim na objekte Maksija, Gomeksa, apoteka, doma zdravlja, policijske stanice, opštine i svih drugih javnih institucija gde se okuplja veliki broj građana. Jedna ekipa radi u Barandi i Sakulama dok je druga zadužena za Opovo i Sefkerin. Ovakvu akciju nastavićemo da radimo i u narednom periodu, za nekoliko dana će se ponoviti, i očekujem da se u nekom narednom periodu, u zavisnosti od epidemiološke situacije i kapaciteta našeg komunalnog preduzeća proširiti i na sve ulice u naseljenim mestima“, izjavio je Tasić.

Dezinfekcija je izvršena sa šest automatizovanih rasprskivača i jednom prskalicom na traktoru, a kao hemijsko sredstvo korišćen je natrijum hipohlorit, koji je jedno od najefikasnijih dezinfekcionih sredstava. U roku od dva minuta ispoljava mikrobicidno dejstvo.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije