Linijski koridorski prevoz do Padinske Skele: PRIORITET ZDRAVSTVENI RADNICI KOJI RADE U BEOGRADU

26/03/2020

PRIORITET ZDRAVSTVENI RADNICI KOJI RADE U BEOGRADU

Opovo, 26. mart 2020;

Na osnovu uputstva Vlade Republike Srbije koje se odnosi na linijski koridorski prevoz, koji su lokalne samouprave u obavezi da obezbede u toku vanrednog stanja, Opština Opovo ima obavezu da za zdravstvene radnike koji rade na teritoriji naše opštine obezbedi prevoz do Doma zdravlja Opovo i zdrvstvenih ambulanti u Sakulama, Barandi i Sefkerinu. Lokalna samouprava je Domu zdravlja već ustupila službena vozila Opštinske uprave na raspolaganje, tao da vozači zdravstvene ustanove vrše prevoz medicinskog osoblja i radnika Doma zdravlja Opovo do Beograda i Pančeva.

„ S obzirom da nije baš jasno definisano koja je naša obaveza kada govorimo o zdravstvenim radnicima koji rade na teritoriji drugih gradova a žive na teritoriji naše opštine, mi smo i pored toga uspostavili linijski koridorski prevoz za zdravstvene radnike koji rade u Beogradu. Kako smo dobili više zahteva iz beogradskih zdravstvenih centara, konkretno bolnice Laza Lazarević, Gradske bolnice Beograd i Kliničkog centra Srbije, gde rade građani iz naše opštine, obezbedili smo linijski koridorski prevoz na relaciji Sakule – Baranda – Opovo – Sefkerin – Padinska Skela, odakle će, takođe koridorskom linijom L26 moći da se prevezu do Beograda, konkretno Omladinskog stadiona“, izjavio je za Glas Opova predsednik opštine dr Zoran Tasić.

POLAZAK IZ OPŠTINE OPOVO: Sakule centar 4:45; Baranda centar 5:00; Opovo autobuska stanica 5:15; Sefkerin centar 5:30; Padinska Skela 5:55.

POLAZAK IZ PADINSKE SKELE (JUTARNJI): Padinska Skela 7:00; Sefkerin centar 7:25; Opovo autobuska stanica 7:40; Baranda centar 7:55; Sakule centar 8:10.

POLAZAK IZ PADINSKE SKELE (VEČERNJI): Padinska Skela 19:50; Sefkerin centar 20:15; Opovo autobuska stanica 20:30; Baranda centar 20:45; Sakule centar 21:00.

Tasić je rekao da je ovakav red vožnje pravljen isključivo na osnovu zahteva poslodavaca, odnosno zdravstvenih centara koji su se Opštini Opovo javili i uputili poziv.

„Ovom prilikom apelujem na sve naše sugrađane, a prioritet su zdravstveni radnici, kao i privredne subjekte gde rade naši sugrađani, da se jave na telefon 682-141 ili da se njihovi poslodavci jave na e-mail adresu prevoz@opovo.org.rs , jer to je najbolji način da uredimo prevoz do zdravstvenih centara i preduzeća u kojima rade. Takođe, ako postoji potreba za neke druge gradove, posebno milsim na Opštu bolnicu Pančevo, molimo vas da obavstite vaše poslodavce i mendžment da se obrate Opštini Opovo na ovaj telefon ili mail adresu, pošalju svoje zahteve i režime rada kako bi na osnovu toga lokalna samouprava mogla da organizuje prevoz i ka tim gradovima“, poručio je Tasić.

Takođe, apeluje se na poslodavce i privredne subjekte sa teritorije Grada Beograda i drugih gradova, da radno vreme za radnike sa teritorije naše opštine kreiraju u skladu sa ovim redom vožnje koji je Opština Opovo definisala.

NAPOMINJEMO DA SPISAK PUTNIKA DOSTAVLJA POSLODAVAC NA PREDMETNU E-MAIL ADRESU GORE IZ TEKSTA!

Vanredne koridorske linije za grad Beograd mozete videti na OVOM LINKU

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije