Volonteri u Sefkerinu: PAKETI POMOĆI ZA STARE I SOCIJALNO UGROŽENE (VIDEO)

25/03/2020

PAKETI POMOĆI ZA STARE I SOCIJALNO UGROŽENE

Sefkerin, 25. mart 2020;

Istog trenutka po uvođenju vanrednog stanja, svi saveti mesnih zajednica Opštine Opovo organizovali su kol centre i volonterske službe u okviru Crvenog krsta Opovo, čiji je zadatak da obilaze i pomažu staračka domaćinstva i socijalno ugrožene porodice.

Komadant opštinskog kriznog štaba predsednik opštine dr Zoran Tasić, danas je zajedno sa volonterima iz Sefkerina obišao desetak domaćinstava kojima su uručeni paketi koji su finansirani sredstvima mesnih zajednica, kao i dobrovoljnim prilozima.

Volonterka i predsednica Saveta mesne zajednice Sefkerin Kristina Krunić ističe da je njihova volonterska služba dostupna građanima svakodnevno.

„Onog trenutka kad je proglašeno vanredno stanje u državi Mesna zajednica Sefkerin se organizovala i prijavila Crvenom krstu Opovo za volontiranje. Trenutno je deset volontera u Sefkerinu, obilazimo sve ugrožene meštane našeg sela, a prioritet su nam ljudi preko 70 godina i koji ne mogu da se kreću. Svakodnevni ih obilazimo, idemo u nabavku osnovnih namirnica, po lekove u apoteku, plaćamo račune. Dali smo im naše brojeve telefona, privatne brojeve, kao i broj mesne zajednice koji je non-stop dostupan, takođe telefon Crvenog krsta i kabineta predsednika opštine, i šta god im bude bilo potrebno mogu da se prijave, a mi ćemo u što kraćem roku izaći na teren i pokušati da im pomognemo“, poručila je Krunić.

Telefon Mesne zajednice Sefkerin je 013/2684-103, Crvenog krsta Opovo 013/682-143 i Centra za pružanje informacija za pomoć građanima 013/682-443.

Inače, pored paketa pomoći koje su u prvom trenutku organizovali lokalna samouprava i mesne zajednice, uskoro će se ova akcija u velikoj meri proširiti jer su prikupljena značajna sredstva tokom humanitarne akcije i donacijama privrednih subjekata iz naše opštine, kao i sredstvima koja sleduju na osnovu odluke Pokrajinske vlade.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Kako do besplatnog putnog osiguranja preko RFZO-a

Kako do besplatnog putnog osiguranja preko RFZO-a

Tokom prošle godine izdato je 61.172 potvrde o pravu korišćenja zdravstvene zaštite u zemljama sa kojima Srbija ima ugovore. Izvor/Politika Stiže polako letnja sezona i pripreme za odmor. Bez obzira na to da li će putovati u sopstvenoj organizaciji ili preko...

najnovije

najčitanije