Zaražena 171 osoba u Srbiji: OD SUTRA ZABRANA KRETANJA OD 17 DO 5 ČASOVA UJUTRU

21/03/2020

OD SUTRA ZABRANA KRETANJA OD 17 DO 5 ČASOVA UJUTRU

Beograd, 21. mart 2020;

Predsednik  Republike Srbije Aleksandar Vučić saopštio je na večerašnjoj konferenciji za novinare da će predložiti Vladi da od sutra zabrana kretanja bude produžena i da traje od 17 časova do 5 sati ujutru.

Vučić je upozorio na to da ako i to ne bude dovoljno, ova mera će biti širina i dalje, i ponovio molbu građanima da ne izlaze napolje.

On je rekao da je to veoma teška mera, ali da disciplina građana nije bila dovoljna.

Predsednik je rekao da će tu meru večeras predložiti Vladi, i da veruje da će ona biti prihvaćena.

Policijski čas će od sutra trajati ne od 20 sati, već od 17 sati. Što znači da će zabrana kretanja trajati 12 sati za one koji imaju manje od 65 godina, objasnio je on.

Vučić je rekao da je danas bio najteži dan za Srbiju, jer je utvrđeno da je zaraženo još 36 osoba, što je ukupno 171 zaraženi novim koronavirusom.

On je upozorio na to da će broj zaraženih biti svaki dan sve veći i veći, ukoliko građani Srbije ne promene svoje ponašanje.

Ne terajte nas da uvodimo policijski čas 24 sata dnevno, poručio je Vučić i ukazao na to da će država biti prinuđena da produžava vreme zabrane kretanja, ako treba i do potpune zabrane, ukoliko građani ne budu striktnije poštovali mere Vlade.

Već u utorak će biti 24 sata policijski čas, ako se ne budemo pridržavali navedenih mera, upozorio je on i dodao da će zabrana kretanja u ponedeljak biti od 14 sati, a već od utorka 24 časa.

Predsednik je još jednom apelovao na građane Srbije da ne izlaze napolje bez preke potrebe.

Vučić je najavio da će u apotekama u Srbiji u četvrtak sledeće nedelje  biti 15 miliona zaštitnih maski, koje će biti podeljene građanima.

Onda nam, kako je dodao, sledi još 35 miliona maski, pa još 50 miliona maski, pri čemu je već kupljeno 49,5 miliona maski.

Prema njegovim rečima, Jumko, Podravka i Galenika proizvodiće maske, biće kupljena i mašina za proizvodnju maski, a biće angažovane i manje fabrike za njihovu proizvodnju.

Predsednik je rekao da je u međuvremenu za kliničke centre nabavljen natrijum hipohlorid, koji je najbolji za dezinfekciju bolnica.

Takođe, on je potvrdio da će od ponedeljka početi proizvodnja kvasca, a od utorka i srede naredne nedelje i 70-procentnog alkohola.

Sve što možemo da proizvedemo u Srbiji, trudimo se da proizvedemo i uspećemo to da uradimo, poručio je Vučić.U Republici Srbiji je do 18 časova 21. marta 2020. godine registrovan ukupno 171 potvrđeni slučaj COVID 19.

Od poslednjeg izveštaja do 18 časova, 21. marta 2020. godine testirani su uzorci 48 osoba od kojih je 22 pozitivno i 26 negativno na novi korona virus.

Od 22 potvrđena slučaja od poslednjeg izveštaja, njih 17 je hospitalizovano, ali bez komplikacija, dobrog opšteg stanja, dok njih pet ima lakšu kliničku sliku i nalaze se u kućnim uslovima.

Do 18 časova 21. marta 2020. godine, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirane su ukupno 672 osobe koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Vremenske prilike: Umereno do potpuno oblačno

Vremenske prilike: Umereno do potpuno oblačno

SRBIJA 18. april 2024 Danas umereno do potpuno oblačno, mestimično sa kišom, ponegde i kratkotrajnim pljuskom, a u planinskim predelima sa snegom. Posle podne i uveče postepeni prestanak padavina i delimično razvedravanje. Takođe očekuje se slab i umeren vetar, na...

Vremenske prilike: Promena vremena, zahlađenje i kiša

Vremenske prilike: Promena vremena, zahlađenje i kiša

Promena vremena, zahlađenje i kiša SRBIJA, 16. april 2024 Danas od sredine dana i dalje povećanje oblačnosti, povremeno sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Očekuje se vetar umerenog intenziteta, jugozapadni, kasnije popodne u skretanju na umeren i jak...

najnovije

najčitanije