Tačno u podne stiže M&N: DOSTAVA NAMIRNICA ZA NAJSTARIJE GRAĐANE U SEFKERINU (VIDEO)

21/03/2020

DOSTAVA NAMIRNICA ZA NAJSTARIJE GRAĐANE U SEFKERINU

Sefkerin, 21. mart 2020;

Svakog dana osim nedelje, pekara – market „M&N“ iz Sefkerina prima telefonske porudžbine građana koji zbog godina imaju zabranu izlaska, kao i onih građana koji su došli iz inostranstva i imaju propisanu meru samoizolacije, a tačno u podne poručenu robu razvoze na kućne adrese, dok je dostava besplatna.

Vlasnik pekare – marketa Dejan Svetlik od ranije je poznat po svom društveno korisnom radu, kao sponzor brojnih humanitarnih i sportskih manifestacija, posebno onih u kojima učestvuju deca, tako da ova akcija ne predstavlja veliko iznenađenje.

„Mi smo dugi niz godina donatori raznih sportskih manifestacija, pogotovo dečijih, pre mesec dana finansijski smo pomogli akciju „Godina uzleta“ , koju sprovodi UNICEF Srbije, tako da ni ova akcija nije nešto što do sada nismo radili. U situaciji vanrednog stanja naš objekat je snabdeven svim osnovnim životnim namirnicama, hleb, mleko, brašno, kvasac, za sada nema problema u snabdevanju i nema potrebe za stvaranjem panike i kućnih zaliha. Međutim, pošto imaju zabranu kretanja građani stariji od 70 godina, organizovali smo dostavu svega onog što im je potrebno i svaki dan u 12 sati dostavljamo robu koju oni poruče telefonom. Svaki dan osim nedeljom, zbog organizacije posla i zbog naših radnika koji treba da odmore. Bitno je da se oni pridržavaju preporuka Vlade Republike Srbije i Opštinske uprave, i ako se to bude poštovalo smatram da će sve biti kako treba“, izjavio je Dejan Svetlik.

Danas je roba dopremljena na šest sefkerinskih adresa, a kako nam u marketu kažu, svakog dana taj broj se povećava. Korisnici su zadovoljni i imaju samo reči hvale za ovaj gest.

Predsednik opštine dr Zoran Tasić ističe društvenu odgovornost Dejana i njegove firme kao dobar primer i za druge privredne subjekte jer je u narednom periodu potrebno da svi, koliko ko može, izraze solidarnost kako bi se pomoglo najugroženijima. Naravno tu je i poruka da poštujemo mere Vlade Republike Srbije i da bez preke potrebe ne izlazimo iz svojih domova.

„Došao sam lično da se zahvalim vlasniku pekare – market iz Sefkerina, koja je još jednom pokazala da je društveno odgovorno preduzeće. Ovo je jedan od retkih privrednih subjekata koji radi dostavu namirnica svojim sugrađanima koji ne mogu da izađu iz svojih kuća i to je dobar primer koji treba da slede i ostali privredni subjekti iz naše opštine. Ono što treba da bude osnovna poruka našim privrednim subjektima, kojima ću se danas obratiti pismenim putem i telefonski, jeste da pokušaju da u ovoj situaciji pomognu lokalnoj samoupravi u obezbeđivanju svih potrebnih namirnica, kako prehrambenih, tako i higijenskih, za naša najugroženija domaćinstva, za naše najstarije sugrađane i da na taj način svi kao društveno odgovorni ljudi pokušamo da momognemo u prevazilaženju ove situacije. A moja poruka za najstarije sugrađane jeste da ostanu kod svojih kuća, da poštuju apel i uredbu Vlade Republike Srbije, a sve ostale građane molim da se što manje kreću i da se kreću samo kada je to njihova osnovna potreba. Molimo vas da poštujete propisane mere, pratite i informišite se preko sredstava javnog informisanja jer to je jedini način da ovu situaciju, koja je veoma teška, da prebrodimo sa što manje posledica“, poručio je Tasić.

Naravno, Dejan Svetlik nije jedini preduzetnik koji na ovaj način pomaže ali je u vremenu koje nam dolazi potrebno da sve više privrednih subjekata uključi u ovakve i slične akcije ili svojim donacijama pomognu da se organizuje pomoć za najstarije i socijalno najugroženije.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Kako do besplatnog putnog osiguranja preko RFZO-a

Kako do besplatnog putnog osiguranja preko RFZO-a

Tokom prošle godine izdato je 61.172 potvrde o pravu korišćenja zdravstvene zaštite u zemljama sa kojima Srbija ima ugovore. Izvor/Politika Stiže polako letnja sezona i pripreme za odmor. Bez obzira na to da li će putovati u sopstvenoj organizaciji ili preko...

najnovije

najčitanije