Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave: KONKURS ZA NACIONALNE MANJINE IZ OBLASTI OBRAZOVANJA

KONKURS ZA NACIONALNE MANJINE IZ OBLASTI OBRAZOVANJA

Opovo, 12. mart 2020;

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave raspisalo Konkurs za dodelu sredstava iz Budžetskog fonda za nacionalne manjine za realizaciju programa i projekata iz oblasti obrazovanja u 2020. godini.
Specifičan cilj konkursa je unapređenje obrazovanja pripadnika nacionalnih manjina u Republici Srbiji.
Ukupna sredstva koja će biti dodeljena po ovom konkursu iznose 30.000.000,00 dinara, s tim da minimalna vrednost odobrenih sredstava po pojedinačnom programu/projektu ne može biti manja od 150.000,00 dinara, a maksimalna vrednost odobrenih sredstava po pojedinačnom programu/projektu ne može biti viša od 1.000.000,00 dinara.

Pravo učešća na Konkursu imaju: ustanove, udruženja, fondacije, privredna društva i druge organizacije čiji su osnivači nacionalni saveti nacionalnih manjina, organizacije civilnog društva upisane u odgovarajući registar, a čiji se ciljevi prema statutarnim odredbama, ostvaruju u oblasti zaštite i unapređenja prava i položaja pripadnika nacionalnih manjina, koje imaju sedište na teritoriji Republike Srbije i zadužbine, fondacije i konferencije univerziteta odnosno akademija strukovnih studija (u daljem tekstu: učesnik konkursa). Rok do 18. marta

Detaljnije na linku: