Vesti iz atletike: REZULTATI PIONIRSKOG PRVENSTVA SRBIJE, MOJSA ZBOG BOLESTI ODUSTAO OD ISTANBULA

image_pdfimage_print

REZULTATI PIONIRSKOG PRVENSTVA SRBIJE, MOJSA ZBOG BOLESTI ODUSTAO OD ISTANBULA

Opovo, 6. mart 2020;

Proteklog vikenda održanu su prvenstva Srbije za mlađe i starije pionire. Kao što smo već pisali Teodora Vasić je u bacanju kugle pobedila sa novim ličnim rekordom 11,33m. Na 60m nastupila je Iva Krivokuća koja je zauzela osmo mesto sa rezultatom 9,70s.

Za starije pionire u bacanju kugle nastupio je Boris Jovičin koji je zauzeo sedmo mesto, bacivši kuglu 11,67m. U trci na 600m nastupila je Andrea Stajin koja je zauzela 10. mesto uz oboren lični rekord 1:57,09.

U Istanbulu se 7. marta održava takmičenje novog formata. To je šestomeč u kojem učestvuje šest reprezentacija: Francuska, Turska, Ukrajijna, Belorusija, Kazahstan i Srbija. Atletičar Spartaka Boris Mojsa se našao na spisku selektora za ovo takmičenje ali nažalost naš as neće nastupiti na ovom takmičenju, pošto mu je ustanovljen pericarditis, pa je u konsultaciji sa lekarima, trenerom i selektorom donesena odluka da Boris ipak ne nastupi na ovom takmičenju, jer je zdravlje najbitnije, a takmičenja će biti. Borisu želimo brz oporavak i da se na stazu vrati što pre, jer ga očekuje bogata sezona na otvorenom i juriš za normom za evropsko prvenstvo.