Crkveni odbor Sefkerin: URAĐEN ZID NA PAROHIJSKOM DOMU (VIDEO)

01/03/2020

URAĐEN ZID NA PAROHIJSKOM DOMU

Sefkerin, 1. mart 2020;

Konkursnim sufinansiranjem loklane samouprave, Srpska pravoslavna crkvena opština Sefkerin realizovala je projekat izgradnje zida na parohijskom domu. U pitanju je jedan od niza projekata koje lokalna samouprava sufinansira svim crkvenim opštinama na teritoriji Opštine Opovo. Tim povodom organizovan je sastanak članova sefkerinskog crkvenog odbora na kojem su prisustvovali predstavnici lokalne samouprave, predsednik opštine dr Zoran Tasić, pokrajinski poslanik Predrag Ginculj i predsednica Saveta mesne zajednice Sefkerin Kristina Krunić.

Razgovor je bio otvoren i sadržajan, razgovaralo se o projektima koji su poslednjih godina realizovani u Sefkerinu ali i o svim drugim potrebama ovog mesta i šta treba uraditi u narednih godinu dana. Predsednik opštine je prisutnima predstavio projektni plan za Sefkerin u narednoj godini gde su prioriteti izgradnja vrtića i mini pič terena za decu i omladinu, renoviranje Doma kulture i nastavak asfaltiranja ulica. Istovremeno, Tasić je najavio novu praksu u kojoj će građani zajedno sa lokalnom samoupravom odlučivati gde i kako će se trošiti budžetska sredstva.

„Cilj nam je da u razgovoru sa članovima crkvenih odbora, sveštenicima i parohijanima saznamo šta su njihovi problemi i da vidimo šta im kao lokalna samouprava možemo pomoći. Konkretno, ovde smo pomogli u realizaciji projekta izgradnje zida na parohijskom domu što je bilo važnu za ovu crkvenu opštinu, koju smo i u ranijim projektima redovno sufinansirali. Ono što je možda najvažnije jeste da će lokalna samouprava kroz ove obilaske i razgovore omogućiti građanima da sami raspolažu kako će i na koji način trošiti budžetska sredstva, svako u svom naseljenom mestu. To je razlog i ove današnje posete, da čujemo šta ih muči, šta ih boli i da jednostavno oni budu ti koji će u budućnosti raspolagati novcem lokalne samouprave“, poručio je Tasić.

Član crkvenog odbora Miodrag Miškov smatra da je dobro što se podjednako ulaže u sva četiri opštinska mesta, pohvalio je lokalnu samoupravu što konačno neko ulaže u Sefkerin i naveo šta je Sefkerinu neophodno u budućnosti.

„Svako selo je zastupljeno, nije negde urađeno „prekoviše“ a u Sefkerinu da nije, kao što je do sada bilo. Ne mislim da „blatim“ prethodnu vlast ali treba biti svakom majka, a ne nekom majka, a nekom maćeha. Treba nam vrtić, treba da se „doteraju“ još nekoliko poprečnih ulica, Dom kulture nam je zapušten“, rekao je Miškov.

Sveštenik Željko Milovanov se ispred Crkvenog odbora Sefkerin zahvalio na pomoći i istakao dobru saradnju sa lokalnom samoupravom.

„U svoje lično ime i u ime naroda Sefkerina želim da se zahvalim za sve ono što lokalna samouprava čini kako bi omogućila što lakši svešteno-pastirski rad naše crkvene opštine. Konkretno, u poslednjih nekoliko navrata naša lokalna samouprava je sufinansirala i finansirala nekoliko projekata. Poslednji projekat je bio pre nekoliko dana, izgradnja zida na parohisjkom domu u dužini od 30 metara, a pre toga je sufinansiran projekat popločavanja porte behaton pločama. Crkvena opština se zahvaljuje ne samo što se nama pomaže jer crkvu ne čini samo hram, sveštenik i članovi crkvenog odbora, već svi meštani našeg sela, tako da kada lokalna smaouprava nešto učini, bilo da je materijalno ili moralno, bilo da je to pomoć domu zdravlja ili školi, na taj način opet se i crkvi pomaže“, izjavio je Milovanov.

U okviru ove akcije i najave nove prakse, predstavnici lokalne samouprave nastaviće da obilaze sva četiri opštinska mesta kako bi razgovarali sa građanima u cilju realizacije budućih projekata.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije - Ogledalo ljudske svesti https://youtu.be/U2GP1e6RBI8?si=8NqwgQnKwzig7pEs OPOVO, 15. april 2024 - Ekološki problem sa kojim se suočava veći deo naše planete kao i naša država, ne zaobilazi ni našu opštinu. To je nekontrolisano odlaganje komunalnog...

najnovije

najčitanije