Recepti po preporuci kuhinje hotela “Stari Banat”: BIFTEK U SOSU OD SUVIH ŠLJIVA I ČOKOLADE

01/03/2020

u OGLASI

BIFTEK U SOSU OD SUVIH ŠLJIVA I ČOKOLADE
Opovo, 1. mart 2020

Priprema:
Svinjski file dobro prosušiti i iseći na dva parčeta, dobro istanjiti pa po sredini staviti suve šljive i 30g lešnika, zarolati rolnice. Na maslinovom ulju propržiti oko 2min sitno seckane šljive, dodati ostatak lešnika i nakon  minuta naliti crno vino. Kada ispari alkohol dodati čokoladu, pustiti da se otopi pa zgusnuti sos. Biftek ispeći na maslacu da porumeni sa svih strana , iseći popreko, preliti sosom od suvih šljiva i servirati uz začinjene kriške krompira.

Namirnice:
200g svinjskog filea
30g maslinovog ulja
150g suvih šljiva
50g lešnika
2dl crnog vina
20g gustina
15g crne čokolade
20g maslaca
So
Biber

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije