Nadoknada vanrednog februarskog rasputa: OD PRODUŽENIH ČASOVA DO RADNIH SUBOTA

26/02/2020

OD PRODUŽENIH ČASOVA DO RADNIH SUBOTA

Opovo, 26. februar 2020;

Zbog epidemije gripa i vanrednog raspusta tokom februara učenici osnovnih i srednjih škola časove će nadonađivati na različite načine. Od prоduženih časova za 15 minuta, održavanja pretčasa ili sedmog časa, a neke škole će imati i radne subote.  

Prema uputstvu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, svaka škola ima autonomiju u kreiranju plana nadoknade, a iz Ministarstva su zamolili direktore škola za razumevanje prema učenicima završnih razreda, koji se pripremaju za upis na fakultete.

U Osnovnoj školi „Dositej Obradović“ Opovo danas zaseda Školski odbor koji će doneti odluku o načinu nadoknade nastave. Kako saznajemo, za sada su u opticaju dva predloga – svakodnevno produžavanje jednog časa za 15 minuta ili uvođenje pretčasa, a saglasnost na ovaj predlog daće Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Vojvodine. U školi očekuju da će nadoknada početi od narednog utorka.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Danas počeo mini raspust

Danas počeo mini raspust

VOJVODINA, 28. Mart 2024 Školarci iz Vojvodine od danas do srede, 3. aprila uživaće u slobodnom vremenu tokom prolećnog raspusta. Ostali đaci idu na ovu pauzu od ponedeljka, 29. aprila, na kojoj će biti sve do 7. maja kada se vraćaju u školske klupe. Tada se praznuje...

najnovije

najčitanije