Love et padeži: LJUBAV NA SRPSKO – FRANCUSKI NAČIN (VIDEO)

image_pdfimage_print

LJUBAV NA SRPSKO – FRANCUSKI NAČIN

Opovo, 13. februar 2020;

Francuz Matije dolazi u Srbiju vođen emocijama prema svojoj devojci, srpkinji Ani. Rešen da je iznenadi, odlučuje da za svega mesec dana nauči srpski jezik kako bi je zaprosio na njenom maternjem jeziku. U toj nameri pronalazi najbolju profesorku srpskog jezika, Brankicu Branković, koja počinje da mu drži privatne časove u svom domu. Među njima nastaju brojni, gledaocima komični, problemi u komunikaciji zbog sudara dve potpuno različite ličnosti sa drugačijim motivacijama i pogledima na život, kao i zbog same teškoće učenja komplikovane gramatike srpskog jezika. Vremenom oni uspevaju da nađu zajednički jezik, sve se više zbližavaju, te se na kraju i zaljubljuju jedno u drugo, uprkos brojnim razlikama, kako kulturološkim tako i razlikama temperamenta i ličnosti, koje u svrhu ljubavi ovoga puta lakše prebrođuju.

Glavne uloge u ovom komadu igrali su Ivona Momirović i francuski glumac Arnaud Humbert (Arno Amber). Po tekstu Arnaud Humbert-a i Vojkana Lučanina, predstavu je i režirao Arnaud Humbert.

U izjavi za Glas Opova, šarmantni francuski glumac kaže da mu se sviđa Opovo, a da predstava puno toga govori i o njegovom ličnom iskustvu u Srbiji.

„Radujem se što sam u Opovu gde sam prvi put i mesto je „super“. Došao sam iz Francuske u Beograd i svidelo mi se, a onda sam rekao zašto ne bih i ovde nešto napisao i napravio. Uradio sam nekoliko komada, a među njima je i ova predstava „Ljubav i padeži“. U pitanju je komedija i ima dosta momenata iz mog života, kako sam učio srpski i koliko je teška srpska gramatika, dok je onaj ljubavni deo mojeg maštanje“, rekao nam je Arno.

Ivona Momirović takođe nosi lepe impresije iz našeg mesta i drago joj je što nastupa u Kulturnom centru Opovo.

„Mnogo mi je drago što smo u Opovu i eto da nije ove predstave ne bi smo imali prilike da upoznamo ovo lepo i šarmantno mesto. Predstava je jako zabavna, prvenstveno za nas dvoje i obožavamo svako igranje, a kada vidimo da i publika reaguje na to kao što i mi reagujemo, onda nam je još draže“, izjavila je Ivona Momirović.

Engleski jezik na kome se veći deo predstave odvijao nije bio prepreka opovačkoj publici da prati komad i regauje smehom i aplauzima. Inače, ovo je prvo izvođenje predstave Ljubav i padeži van Beograda.